Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Прва стручна конференција „Свет образовања брише границе“


Tabla 10:00:00 0


Нада Кљајић, ОШ „Доситеј Обрадовић“ Опово, ИО „Олга Петров“ Баранда







Прва стручна  конференција  „Свет образовања брише границе“

Асоцијација „Најбољи наставници ЕX YU


Учитељица Нада Кљајић из ОШ „Доситеј Обрадовић“ Опово, ИО „Олга Петров“ из Баранде (Војводина),  је једна од 65 наставника бивше Југославије која ће добити престижну титулу – Најбољи наставник ЕX YU“.

Њен наставни и ваннаствни рад је допринео да до овог звања дође, јер је у раду одликује креативни приступ, примена иновативних метода, координирани рад, добар сараднички однос, мотивационе способности и велика количина ентузијазма.

Како би јавност схватила да се просветни рад не треба умањивати и ниподаштавати, ова изузетна стручна Асоцијација је формирана како би најстручнији наставници региона нашли своју сатисфакцију. Зато, што је подстицај неопходан и ђацима али и њиховим наставницима, како би образовање добило још јачи и племенитији значај. Ентузијазам је у свему неопходан, и истина је, он не може донети бољитак у материјалном смислу, али може донети задовољство и добру мотивацију у даљем раду.



Вредне и предане учитељице Жељана Радојичић Лучић  из Р. Србије и Весела Богдановић из С. Македоније су добиле идеју да заједно са тимом 14 суоснивача покрену регионалну Асоцијацију за све изузетне просветне раднике. Али нису очекивале да ће на овај начин покренути изузетно велики број просветних радника на сарадњу и жељу за чланством. Што говори да је овај начин сарадње био неопходан целом региону.
У Скопљу ће се зато 1. и 2. марта 2019. одржати Прва стручна  конференција под називом „Свет образовања брише границе“, на којој ће се поред квалитетног садржаја говорити и о четири врло важне теме данашњег савременог друштва:

- Ентузијазам у образовању, предност или мана
- Доступност примера добре наставничке праксе, инспирација или замка
- Лидерство у образовању у служби афирмације наставничке професије
- Предност и умрежавања наставника у будућности




Нада Кљајић ће такође, поред 12 наставника региона говорити о Ентузијазму у образовању и његовој предности или мани, и на тај начин ће бројни стручни скуп упознати са важним и снажним мотивима у просветном раду. Јер један савремени просветни радник не треба бити уско везан само за своју професију како би био успешан и предан свом послу, неопходно му је да поседује и широка интересовања као и константну жељу за учењем.




«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост