Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба


Сарадња

Нишки креативни студио је регистрован у АПР-у као невладино и непрофитно удружење грађана, чији су циљеви: анимирање деце и омладине, посебно оних ометених у развоју, из разних области културе и уметности, као и стална борба за јачање статуса и права уметника и културних радника. За децу школског узраста организујемо, потпуно бесплатно, дружења, подстичемо њихову креативност и стваралаштво. 

Волонтерски тим Нишког креативног студија је, уочивши недостатак простора за исказивање дечјег стваралаштва (што значајно утиче на смањење дечје креативности!), покренуо Интернет часопис за подстицање дечјег стваралаштва "Табла". Интернет часопис "Табла" објављује ауторске радове деце основношколског узраста из Србије и дијаспоре и за крајњег корисника је потпуно бесплатан. Због заштите деце на интернету сарађујемо само са школама и просветним радницима.

Сарадња са нама је бесплатна, врло једноставна и без икаквих условљавања. Сарадници сами одлучују шта ће нам, када и у ком обиму послати. Дакле, не постоје никакве норме. Објављујемо све што спада под дечије стваралаштво: ликовно, литерарно, фото, филмско, драмско... ручни радови... итд. Не објављујемо само најбоље радове, већ и оне лошијег квалитета с циљем да мање талентовану децу додатно мотивишемо да раде још више и још боље.

Уколико желите да објавимо слику неког ученика морате имати одобрење његових родитеља да се слика сме објавити.

Од септембра 2016. године смо покренули и ТМ (таблин магазин) који излази једном у три месеца и можете га погледати овде.

Сваке године организујемо фестивал дечјег стваралаштва Табла Фест, који се по правилу одржава последњег викенда априла месеца.

Табла је, такође, покренула и сарадњу са бугарским интернет часописом за децу Штркел (Рода), са циљем да се деца из Србије и Бугарске кроз уметност упознају и друже.

Глави уредник Табле је Срђан Сиђа Живковић, глумац, композитор и писац за децу - један од најтраженијих аниматора за децу у Србији.

За све што Вас још интересује у вези са сарадњом стојимо Вам на располагању tabla.casopis@gmail.com.ПОСТАНИТЕ САРАДНИК ТАБЛЕ!

Уколико се одлучите на сарадњу са нама, треба да знате да ми све ово радимо волонтерски. Сарадњом са нама, узимате учешће у том врло важном и надасве одговорном задатку подстицања дечијег стваралаштва, који нас води ка крајњем резултату – стварања добрих људи.

Ако радите у некој од основних школа, широм наше планете у којој се настава изводи на српском језику, или ако сте члан неког удружења које се бави дечијим стваралаштвом - јавите нам се на адресу е-поште:
tabla.casopis@gmail.com


ДОБРО ДОШЛИ У ТАБЛУ!