Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » » Јелена Ињац - Да имам чаробни штапић


Tabla 16:00:00 0


Да имам чаробни штапић


Свако је бар једном пожелео да мења свет. То чини када жели да побегне од проблема, завуче се у своју скривену земљу снова и маштања, узме чаробни штапић и чаролија почиње да се дешава.

Прво и прво, додирујем штапићем људе. Људи постају сложни. Не вређају се, не свађају, много су бољи пријатељи. Није им важан изглед, већ право пријатељство.

Додирујем штапићем новчаницу коју нађем у џепу. Новац више није битан. Одједном, све ствари су јефтиније, и свима стоје на располагању. Богати и сиромашни постају једнаки, имају исте могућности.

Превлачим својим чаробним штапићем преко школе у коју идем – и магија се простире на читав свет. Људи постају образовани, вредни и добри, сва деца света се школују. Научници откривају изуме који помажу свим људима. Откривају се лекови за све неизлечиве болести.
У таквом новом свету свакодневно путујем, упознајем нове људе и различите културе, помажем болеснима и сиромашнима. Упознајем мноштво добре деце и одраслих, сви су ми пријатељи. Нисам више повучена и затворена, слободнија сам да кажем своје мишљење, отварам своје срце свим људима.

У мојој мисији спасавања света, залажемо се за праве животне вредности, оне које заиста представљају корист за човечанство. Спашавамо читаву планету од загађења. Све биљне и животињске врсте опстају и трају још милион година, за све наше потомке.

Питам се, да ли ово све може да се оствари и без чаробног штапића. Може! Може да се оствари, само ако будемо довољно упорни и одлучни. Човечанство има чаробни штапић у својим рукама, а ја бих волела да види на мом примеру како изгледа када се употреби!



За Табла Фест 17


Јелена ИњацVII-5, ОШ „Коста Абрашевић“, Ресник

Ментор: Надежда Пурић Јовановић


На конкурсу за фестивал дечјег стваралаштва „Табла Фест 17“ у категорији литерарни радови старији узраст по оцени Стручног жирија прича ће бити објављена у Зборнику фестивала

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост