Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

Стваралаштво се развија у дечјем узрасту. Дете је стваралачко биће и неопходно је да га таквог прихватимо и омогућимо му да развија своје способности (таленте). Кроз разговоре са просветним радницима и ученицима уочава се недостатак нових формата, као простора за дечју креативност и изражавање.

Специфичан проблем који утиче на смањење дечије креативности је недостатак простора за дечије стваралаштво, обзиром да на територији Србије делује мали број часописа намењених деци и да се недовољно подстиче дечје стваралаштво (јер садржаји нису довољно провокативни), часописи нису довољно интерактивни (због једносмерног концепта уређивачке политике) и нису свима једнако доступни (јер се недовољно користе широко доступне Интернет технологије).

Као допринос решавању овог ширег проблема, наш волонтерски тим је покренуо Интернет часопис „Табла“ за подстицање дечјег стваралаштва, који објављује ауторске дечје радове и за крајњег корисника је потпуно бесплатан. Часопис је намењен деци која похађају основне школе у Србији, али и у дијаспори.

Проблем са којим се свакодневно срећемо на уређивању и вођењу Интернет часописа јесу ограничења услед недостатка адекватне комуникационе и информатичке опреме, као и одговарајућег софтвера који би омогућио атрактивнији визуелни изглед, већу интерактивност и бољу организацију садржаја.

Уколико желите да дате свој допринос подстицању дечјег стваралаштва на правом сте месту.

Табла се данас ствара и чита у: Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини, Словенији, Македонији, Румунији, Швајцарској, Немачкој и Канади, а поуздано знамо да се чита још и у Енглеској, Италији, Хрватској, САД-у и Аустралији, док нам је циљ да у свим основним школама света, у којима постоји настава на српском језику, имамо сараднике.Да бисмо успели у овом врло важном послу потребна нам је финансијска помоћ. Уколико сте у могућности да финансијски помогнете пројекте за подсатицање дечијег стваралаштва то можете учинити уплатом на рачун Нишког креативног студија: 


285-2415090000012-76


Или нас контактирајте: 

nisskikreativnistudio@gmail.com