Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » » » Конкурс поводом 15. међународног фестивала дечјег стваралаштва „Креативна чаролија“


Tabla 08:00:00 0


УГ „Креатива-креативно образовање“
објављују

КОНКУРС

поводом

15. међународног фестивала дечјег стваралаштва

„КРЕАТИВНА ЧАРОЛИЈА“






ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС

За најбољу РЕПОРТАЖУ

Тема: „КАКО ЈЕ НАСТАЛА МОЈА МРЕЖА ПРИЈАТЕЉСТВА“

Радови се шаљу, искључиво, у електронском облику на мејл carolija2019@gmail.com до 25. марта 2019. Потребно је да сви радови из једне школе буду у једном ворд документу, али тако да је сваки рад посебно припремљен за штампање са комплетним контакт подацима. Контакт: Слађана Шесто, 061/3207043.




ЛИКОВНИ КОНКУРС

За најбољи плакат (колаж техника)

Тема: „ИНТЕРКУЛТУРАЛНА МАПА ПРИЈАТЕЉСТВА“

Деца имају задатак да осмисле плакат /сликовно-текстуални оглас/ који промовише инеркултуралност и шаље јасну поруку о њеној важности. Потребно је да плакат одликују читљивост, прегледност, провокативност и пријатан визуелни доживљај на задату тему.

Пошто се радови излажу на отвореном, потребно је опремити плакат у складу са потребама оваквог начина излагања и то: плакате залепити на чвршћи картон /лепенку/ у боји и то формата 110 x 80 cm; формат плаката је произвољан, али не већи од 100 x 70 cm; Потребно је да се на наличје плаката, калиграфским писмом, запишу подаци о аутору и да се оно украси користећи орнамент, али тако да и наличје буде визуелно у складу са самом темом плаката.

Уколико се аутори одлуче за израду дигиталног плаката, потребно је да га пошаљу у штампаној форми, опремљнеог на исти начин као и обичан плакат.

Радови се обавезно шаљу поштом до 25. марта 2019. и могу да се поставе и на ФБ страну фестивала, али то не искључује слање поштанским путем. Пристигли радови остају својина организатора који задржава право да их користи и у друге непрофитабилне сврхе. Контакт: Драгана Тешић, 063/7135999.




ДРАМСКИ КОНКУРС

За најбољи дечји позоришни комад

Тема: „ТАЈНА ЧАРОБНЕ МАПЕ“

Аматерске снимке позоришних представа у трајању од 8-10 минута поставите на Јутјуб најкасније до 25. марта 2019. Сви видео снимци морају бити именовани истим називом, овогодишњим мотом фестивала: „ТАЈНА ЧАРОБНЕ МАПЕ“, ДРАМСКА КАТЕГОРИЈА, БАЊА ВРУЈЦИ 2019; Сценарио драмског текста, комплетне контакт податке и линк са ЈТ послати на мејл carolija2019@gmail.com. Представа мора бити аутентична у складу са темом конкурса и не сме бити раније јавно извођена. Контакт: Оливера Петровић, 064/1600025.





ФИЛМСКИ КОНКУРС

За најбољи дечји кратки филм

Тема: „ЧАРОЛИЈА МРЕЖЕ ПРИЈАТЕЉСТВА БРИШЕ ГРАНИЦЕ“

Обрадити тему у форми кратког филма у трајању до 4 минута; Филм може да буде снимљен мобилним телефоном или камером; Пожељно је да са видео клипом буде комбинован текст, слика, звук; Сви клипови морају бити именовани истим називом: “ЧАРОЛИЈА МРЕЖЕ ПРИЈАТЕЉСТВА БРИШЕ ГРАНИЦЕ”, БАЊА ВРУЈЦИ 2019; Сценарио филма, комплетне контакт податке и линк са Јутјуба послати на мејл carolija2019@gmail.com. Филм се ради на нивоу једног одељења и не сме бити раније јавно емитован и дељен на друштвеним мрежама. Контакт: Јасмина Стојковић, 064/5722457.





МУЗИЧКИ КОНКУРС

За најбољу дечју вокалну композицију

Тема: „НИКАД НЕ БОЈ СЕ, ЉУБАВ ЈАЧА ЈЕ“

Вокалне композиције у трајању до 2.45 минута, радни/демо снимак гласа уз пратњу једног или више инструмента поставити на ЈТ канал. Сви видео или аудио снимци морају бити именовани истим називом, овогодишњим мотом фестивала: „НИКАД НЕ БОЈ СЕ, ЉУБАВ ЈАЧА ЈЕ“, БАЊА ВРУЈЦИ 2019; Песму могу компоновати ученици самостално или уз помоћ наставника, али и сами наставници. Песму могу изводити искључиво деца, појединачно или групно, до четворо у групи, на своје или текстове својих вршњака или учитеља/наставника). Пратећи вокали могу бити и наставници. Текст и комплетне контакт податке и линк са Јутјуба послати на мејл carolija2019@gmail.com. Слати, искључиво, композиције које нису раније јавно извођене и објављиване. Контакт: Ана Вујић, 065/6409175.

„НИКАД НЕ БОЈ СЕ, ЉУБАВ ЈАЧА ЈЕ“

Мото је 15. фестивала „КРЕАТИВНА ЧАРОЛИЈА“

КО МОЖЕ УЧЕСТВОВАТИ НА КОНКУРСУ?

На конкурсу могу учествовати деца предшколског и основношколског узраста из целог света.

КАКО ПОСЛАТИ РАДОВЕ?

Дечје позоришне представе, дечје кратке филмове, аматерске снимке дечјих позоришних представа и дечјих вокалних композиција поставити на ЈТ канал најкасније до 25. марта 2019.

Индивидуални учесници могу да пошаљу један рад, а установе и асоцијације до 20 радова различитих аутора у категорији ликовних, до 10 у категорији литерарних и до 3 у остале три категорије. Организатор задржава право објављивања, снимања и коришћења послатих радова.

ШТА СВАКИ РАД МОРА ДА САДРЖИ?

Потребно је да сви радови садрже пуну адресу аутора, мејл школе, име ментора и његове контакт податке (радови са непотпуним, нечитким подацима и без контакт телефона и мејл адресе, школе или ментора, неће се вредновати). Похваљени ученици из свих пет категорија биће благовремено обавештени и позвани да учествују на 15. међународном фестивалу „КРЕАТИВНА ЧАРОЛИЈА“, 25. маја 2019, када ће бити проглашени и награђени победници у свим категоријама.

Организатор задржава право објављивања, снимања и коришћења послатих радова.

Дођите 25. маја 2019. у Бању Врујци и будите део 15. КРЕАТИВНЕ ЧАРОЛИЈЕ!

Дођите 25-26. маја 2019. у Бању Врујци и будите део 15. КРЕАТИВНЕ ЧАРОЛИЈЕ!

АДРЕСА: Бања Врујци бб, 14243 Горња Топлица-Попадић

ТЕЛЕФОНИ за опште информације: 062/8077389, 060/6555005;





«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост