Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » ПОВЕЖИМО СЕ СА ПРИРОДОМ


Tabla 10:00:00 0


Дечји савез града Врања, служба за односе с јавношћу


Ученици ОШ "Бранко Радичевић" Врање - радионица: Упознајмо лековито биље


ЕКОЛОШКЕ РАДИОНИЦЕ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ИЗ ОБЛАСТИ ЕКОЛОГИЈЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ “ПОВЕЖИМО СЕ СА ПРИРОДОМ“


Ученици ОШ "1. мај" Дубница - Упознајмо јестиве
печурке (детаљ са радионице)
Дечји савез града Врања је у оквиру еколошког пројекта „Повежимо се са природом“ чију је реализацију подржао Град Врање на Конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката из области екологије и заштите животне средине за 2018. годину, реализовао још две еколошке радионице „Упознајмо јестиве печурке“ и „Упознајмо лековито биље“.

Радионица „Упознајмо јестиве печурке“ одржана је у Основној школи „1. мај“ у Дубници. У овој радионици су учествовали ученици старијих разреда (од петог до осмог) њих двадесетседморо. Еколошку радионицу „Упознајмо јестиве печурке“ су реализовале сараднице Дечјег савеза града Врања, Анђела Трајковић и Милица Стојановић, апсолвенти Природоно – математичког факултета Универзитета у Крагујевцу, одсек екологија.

 
Са радионице "Упознајмо јестиве почурке"

Полазници су у оквиру ове радионице могли да се упознају са тридесет врсти печурака. Осим јестивних, деца су се упознала и са неколико врсти отровних печурки. За ову радионицу направљени су и умањени модели девет врсти печурака од пластелина.

 
Са радионице "Упознајмо лековито биље!

Друга еколошко – едукативна радионица одржана је у Основној школи „Бранко Радичевић“ у Врању. Радионица је реализована под називом „Упознајмо лековито биље“. И у овој радионици су учествовали ученици старијих разреда (пети до осми) чланови еколошке секције. Полазници су били у прилици да кроз веома занимљиву презентацију упознају више врста лековитог биља као и оних биљака које свакодневно срећемо и користимо а да нисмо ни знали много о њиховим лековитим својствима. Полазници радионице су били у прилици и да се листајући хербаријуме, упознају са лековитим биљкама које се могу наћи у околини Врања. И ову еколошко – едукативну радионицу водиле су Анђела Трајковић и Милица Стојановић, апсолвенти ПМФ-а у Крагујевцу, одсек екологија.



Фото: Дечји савез

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост