Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » ВРЕМЕ ДАРИВАЊА И ЧОВЕКОЉУБЉА


Tabla 09:00:00 0


Хуманитарна организација за регионалну подршку особама са инвалидитетом „СРБИЈА ВЕЛИКОГ СРЦА“



Ликовни радови пристигли на Новогодишњи наградни ликовни конкурс



На Новогодишњи наградни ликовни конкурс за особе са инвалидитетом са подручја бивше Југославије „Мој свет“, који је био расписан до 19. децембра 2018. године, пристигло је 48 ликовних радова различитих техника и формата из Републике Хрватске, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Црне Горе и Србије.

Хуманитарна организација „Србија великог срца“ се захваљује свим ауторима који су поделили са нама своје светове, бајковите и живописне. У сваком од њих је видљива радост живљења и ни један не указује на тешкоће са којима се носе. То херојско обележје и достојанство оних којима смо дали прилику да нас промене представља сврху овог пројекта.

Са великим поштовањем и љубављу афирмисаћемо све њих кроз бројне пројекте и заједничку изложбу у Београду. Наша је дужност и жеља да ове светове прикажемо јавности и верујемо да ћемо тако оплеменити свет који смо ми створили за њих, несвесни њихових потреба и настојања да живе попут свих осталих.

За велику подршку, споне које су остварене путем уметничког израза, највишег домета сваке цивилизације, дугујемо захвалност бројним школама, удрушењима, појединцима и медијима из целог региона.


 


Вероватно једини у региону који инсистриају на рушењу предрасуда о међудржавној сарадњи, желимо да Конкурс постане традиција заједништва и слободе, прилика да свака особа са инвалидитетом проговори на естетски уобличен и узвишен начин.

Стручни жири састављен од тима стручњака различитих профила одлучиће у Београду који од радова су били најуспешнији. Хуманитарна организација „Србија великог срца“ ће кроз свој програм „Изнајмљивачи великог срца“ и целокупан фонд награда, покушати да оснажи награђене, а остале подстакне да негују уметност у себи и око себе. За неке ће то бити прилика да живе признати и препознати у уметничким круговима у региону, остваривши себе на начин на који то заслужује свако од нас.

Време даривања је за „Србију великог срца“ већ почело, па је на Детињце организован спектакуларан дочек Деда Мраза у Добановцима за десеторо деце са инвалидитетом и петоро здраво развојне деце која су највише допринела инклузији својих вршњака са тешкоћама. Деца су са породицама стигла из Великог Градишта, Пожаревца, Београда, Панчева и Врбаса.

Дочек Деда Мраза је реализован у сарадњи са друштвено одговорним компанијама „Bring поклон пакет“ и „Балкан Helicopters“, а све већи број компанија нас контактира са жељом да заједнички спроведемо и остале планиране програме када је у питању социјална инклузија особа са инвалидитетом.

Друштвена свест и савест се најтеже и најдуже изграђују и ми смо тога свесни.

Ипак, без обзира на напор и време које изискује сваки покушај нарушавања инертног система, упознавања јавности са реалним животом који је рођењем дат многима међу нама, стрпљиво и човекољубиво делујемо и даље, уверени да је од стратешке важности за свако друштво да има неугрожену и збринуту популацију особа са инвалидитетом. Кроз њихово радно оспособљавање, укључивање у функционисање друштва и допринос афирмисању државе на најплеменитији начин, стратешки помажемо стварању здраве и стабилне заједнице.



Јелена Марковић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост