Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Јелена Ерић - РЕКЛАМА ЗА МОЈ КРАЈ


Tabla 08:00:00 0


Предраг Спасојевић, ОШ „Милош Гајић“ Амајић, ИО Доња Трешњица

Мали Зворник


РЕКЛАМА ЗА МОЈ КРАЈ


Мали Зворник је општина на западу Србије, у Мачванском округу. Налази се на десној обали реке Дрине. Наш крај, заједно са Дрином, краси лепа и чиста природа, много шума, њива, брда...

У мом крају доста су развијени сточарство, пољопривреда, земљорадња, воћарство, лов и риболов. Током лета одвијају се разне манифестације, а неке од њих су Дрина је смисао живота, Сомовијада, Гурманијада, Скобаљијада, Дринска регата. За време ових манифестација у мој крај долазе многе познате личности (певачи, глумци, водитељи). Такође, код нас се одржавају многа спортска такмичења, у одбојци, фудбалу, теквондоу. Једна од најзанимљивијих ствари везаних за моје родно место јесте да се баш у Малом Зворнику налази склониште краља Александра Карађорђевића у стени, које је за време рата било краљево ратно командно место. У склопу склоишта налази се и црква за коју многи тврде да подсећа на Острог. Истражујући ову пећину, закључено је да онa има облик крста.

Поносна сам што је мој крај све успешнији и све привлачнији. Позивам све људе који нису били код нас да дођу и уживају у свим занимљивостима мог завичаја. Убеђена сам да би вам то било лепо искуство које би остало урезано дубоко у вашим сећањима.


Јелена Ерић, осми разред

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост