Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Обележен Међународни дан мира


Tabla 14:00:00 0


Биљана Поповић, ОШ „Кнез Сима Марковић“ Барајево, ИО Велики Борак







Тачно у подне звуком звона и минутом ћутања у седишту Уједињених нација у Њујорку, 21. септембра симболично је обележен Међународни дан мира.
Планетарној борби за очување мира, истицањем хуманистичких и слободарских идеја, прикључили су се и ученици другог и четвртог разреда ОШ „Кнез Сима Марковић“ из Великог Борка.

  
 


Након исписивања важних порука мира, ученици су их разменили са вршњацима и старијим другарима из Загреба, Бихаћа, Сарајева и Сивца у оквиру eTwinning пројекта The day of colorful socks and children's smile.
Бели голубови, симболи склада, мира, љубави, благостања, милости, добре воље и опроштаја са порукама мира које су ови малишани исписали, остали су да украшавају зидове учионице и да их подсећају да свако дете има право на слободу и мир.
Деца су затим, сада већ традиционално, у школском дворишту посадила дрво мира у оквиру активности ENO програма Дан садње стабала – ENO Tree Planting Day. Тиме су дала допринос очувању животне средине и наше планете заједно са хиљадама школа широм света.
Мир нам је свима потребан. Нека завлада мир на Земљи, порука је ових ученика.




Поруке мира

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост