Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Успешни млади стрип-цртачи из Врања


Tabla 16:00:00 0


Миомир МиДеј Дејановић, ОШ "Светозар Марковић" - Врање



Невена Динов и Емилија Вељковић


УСПЕШНИ МЛАДИ СТРИП-ЦРТАЧИ ИЗ ВРАЊА


У оквиру пројекта "Унапређење образовања о дечјим правима", Caritas Београдске надбискупије је у сарадњи са Caritasom Словеније расписао наградни конкурс на тему "Поштујте наша дечја права".

На конкурс су пристигла 2.174 рада из укупно 65 основних и средњих школа из Србије.

У категорији од I дo IV разреда основних школа, 1. место и награду таблет за најбољи ликовни рад (стрип) освојила је талентована Невена Динов, ученица 3/4 из врањске ОШ "Светозар Марковић".

Емилија Вељковић, ученица 3/4, освојила је прво место на републичком конкурсу "Радионица баснописаца", који је расписала Задужбина "Доситеј Обрадовић" из Београда. Емилија и њен ментор, учитељ Миомир МиДеј Дејановић, позвани су у главни град на свечано уручење награда и ова мала уметница је примила диплому за најбољи стрип, али и две лепе књиге: "У свету басне" и "Изабране басне". Књигом "Езопова басна код Доситеја Обрадовића", учитељ Дејановић је награђен за менторство.

Емилија Вељковић је заблистала и на конкурсу "Христос воскресе, радост донесе" - за стрип јој је додељено још једно РЕПУБЛИЧКО ПРВО МЕСТО! Овај традиционални конкурс  је расписао Дечји савез града Врања. На њему су учествовали ученици из целе Србије, па је остварени успех утолико већи.

Емилијом и Невеном се поносе родитељи, другари из одељења, њихов ментор - учитељ Миомир Дејановић и врањска ОШ "Светозар Марковић".

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост