Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Толкиндански конкурси


Tabla 10:00:00 0



Удружења „Валинор Србија“ и „Аутостоперски водич кроз фантастику“ и овог пролећа вас позивају да учествујете на књижевним и ликовним конкурсима за децу и одрасле које заједнички организују. Овај начин исказивања почасти делима Џ. Р. Р. Толкина, једног од највећих стваралаца епске фантастике, полако постаје традиција, а као и сваке године припремили смо прикладне награде за радове које стручни жири, састављен од књижевника, ликовних уметника и новинара, прогласи најуспешнијим.
Учесници ће бити подељени у четири старосне категорије, а ми смо се потрудили да теме конкурса одговарају узрасту аутора. Сваки учесник може да пошаље по један ликовни и/или књижевни рад на адресу valinor.club@gmail.com  до 15. маја 2018.
Категорије :
Деца – до 10 година
Јуниори – од 11 до 16 година
Млади – од 16 до 21 године
Одрасли – од 22 године

Књижевни конкурс:
Тема књижевног конкурса за млађе категорије (деца и јуниори) је „Да ли сте видели патуљке?“ … или вилењаке, џинове, орке, чаробњаке, змајеве или нека друга необична створења на која бисте могли да наиђете шетајући се Толкиновом Средњом земљом.
За старије категорије (млади и одрасли) тема је „Приче из Округа“ – хобитски митови и легенде, велики јунаци Округа и Средње земље, приче о чаробњацима, патуљачки родослови и сличне заврзламе… Пустите машти на вољу.
Дужина: до 5.000 карактера (словних знакова, рачунајући и размак) за млађе категорије, и 10.000 карактера за старије категорије. Нећемо много замерити ако буде и неки карактер више, али не превише. У обзир долазе и приче и песме.
Прихватамо радове на оба писма – ћириличном и латиничном – равноправно, као и радове аутора на свим језицима са којих није потребан превод на српски.

Ликовни конкурс:
Тема ликовног конкурса за млађе категорије (деца и јуниори) иста је као и тема књижевног конкурса: „Да ли си видео патуљке?“ …или вилењаке, џинове, орке, чаробњаке, змајеве или нека друга необична створења на која бисте могли да наиђете шетајући се Толкиновом Средњом земљом.
За старије категорије (млади и одрасли) тема је „Митови из Средње земље“.
Радови могу бити потпуно оригинални у погледу измишљених бића, а могу се ослањати на описе из неког од Толкинових дела, али не смеју да буду плод прецртавања.

Молимо вас да уз ваше радове обавезно пошаљете следеће податке: име и презиме (или псеудоним), године старости и контакт податке (мејл и/или телефон). Такође, апелујемо на вас да поштујете прописани рок за слање (15. мај), како би чланови жирија имали довољно времена да адекватно (пр)оцене сваки рад.
Жири ће из сваке категорије изабрати по три најбоља рада, а проглашење победника и додела награда биће одржани на фестивалу Толкиндан 2018.


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост