Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Млади ћупријски основци постигли одличне резултате на окружном такмичењу у роботици


Tabla 12:00:00 0

Награђени ученици из Ћуприје (фото: МЕДИА-ПС)




Извор: МЕДИА-ПС


Ћуприја је одувек била расадник талената. Атлетика, музика,… Поред тога, све више деце показује таленат за друге области. Ту су одлични рецитатори, будући песници, писци, математичари…

Овом приликом издвојићемо троје ученика из градских основних школа који иду на Републичко такмичење у роботици.

На Окружној смотри техничког стваралаштва из роботике и интерфејс технологије “РОБО-ИНТ Инвент” у Свилајнцу су учествовали и ученици из овог града. Организатори смотре били су Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Регионално друштво за техничко и информатичко образовање Зрењанин и Основна школа “Јован Јовановић Змај” из Свилајнца.

Млади Ћупричани су остварили одличне резултате, и то у осмом разреду Милена Станичић, ученица ОШ „13. октобар“ друго место, а у седмом разреду Матеја Радевић, ученик ОШ „13. октобар“ прво место и Немања Тодосијевић, из ОШ “Вук Караџић” друго место.

Сво троје ученика су изборили учешће на републичко такмичење 19. маја 2018. године такође у Свилајнцу, где ће ученици имати прилику да, заједно са својим вршњацима из целе Србије представе своје радове из ове области. Један од организатора смотре је и Регионално друштво за техничко и информатичко образовање Зрењанин које се на овај начин труди да омасови интересовање основаца виших разреда за ову област.

Овим младим надама српске роботике желимо све најбоље на предстојећем Републичком такмичењу у овој области јер је сигурно да њихово време тек долази.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост