Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » “Алиса у земљи чуда” на Четвртом фестивалу дјечије умјетности у Сарајеву


Tabla 10:00:00 0

4. фестивал дјечије умјетности (плакат)



Ансамбл Позоришта лутака Ниш данас путује у Сарајево, где са представом „Алиса у земљи чуда“ учествује на Четвртом фестивалу дјечије умјетности.

Реч је о фестивалу интернационалног карактера који негује ауторски израз за децу и младе, афирмише све гране уметности и развија љубав према стваралаштву код најмлађе популације. Обухвата драмско, литерарно, ликовно и музичко стваралаштво. Ово ће бити прво учешће Позоришта лутака на овом фестивалу.

У такмичарском делу програма учествују још: Загебачко казалиште лутака, Дјечије казалише Бранка Михаљевића Осијек, Градско казалиште “Јоза Иваковић” Винковци, Удружење “Фани” и Босански културни центар, Ист Вест Центар Сарајево, Позориште лутака Мостар, Позориште младих Нови Сад, Позориште за децу Крагујевац и Позоришни студио “Нада” Рума.

Да подсетимо, представа “Алиса у земљи чуда” је до сада учествовала на шест националних и интернационалних фестивала, на којима јој је додељено шест награда стручних жирија и једна награда дечјег жирија.

Представу је режирао Зоран Лозанчић, а улоге тумаче: Мирјана Ђорђевић, Светлана Михајловић, Биљана Раденковић, Дејан Гоцић, Слободан Миљковић и Тома Бибић.

Позориште лутака Ниш наступа у суботу, 5. маја, у 20.00 часова у сарајевском Позоришту младих.

Иначе, ансамбл Позоришта лутака ће у мају учествовати и на фестивалима у Источном Сарајеву, Зајечару и Брашову (Румунија), са представама "Паткица Жуткица", "Дамојед" и "Море маште".




«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост