Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » ПозитивНИ фестивал – од 31. маја до 3. јуна


Tabla 10:00:00 0

Фото: ПозитивНИ


Ако вам неко говори о најпосећенијој манифестацији у јужној Србији, о једином стреет арт фестивалу који спаја све области уметности, знајте да вам прича о фестивалу ПозитивНИ! У тој причи о нама, можете чути и да је овај фестивал настао како би пробудио дух урбаног Ниша који је деведестих година прошлог века остао закопан негде у Душановој, у улици која памти најбоље свирке у граду. ПозитивНИ су ту да тај дух врате граду, у његову славу, и на његовој слави! Заправо, термин одржавања фестивала одређен је тако да се поклапа са датумом градске славе-дана Светог цара Константина и царице Јелене који се обележава 3. јуна.
Фото: ПозитивНИ
Ове године, фестивал ће по први пут трајати 4 дана, и то на две локације – парк „Чаир“ и Душанова улица. Спајаћемо класицизам и алтернативу, преплитати спорт и музику, позориште и излете, кроз интеракцију ћемо учити о свету уметности, а онда праву уметност и слушати! А садржаји, питате се, коме су намењени? ПозитивНИ су ту за сваког, од 1 до 101! Ово је место где ће свака особа наћи нешто њој занимљиво, лепо и вредно дивљења. Добро дошли!

Дан 1: 31. мај
КласичНИ – Парк Чаир, 18-22 ч.
Првог дана славимо прошлост! Шта је то остало у историји, ко је то оставио, како је изгледало, како је звучало? Све можете сазнати шетајући се Чаиром, где ће бити постављени разни пунктови организовани по историјским епохама, затим камерни састави, солисти и инструменталисти, радионице, а около ће шетати и глумци са костимима који су нам стигли право из класицизма!
Увече нас очекује и велики концерт класичне музике, којим ћемо отворити овогодишњи ПозитивНИ фестивал.

Дан 2: 1. јун
АлтернативНИ – Парк Чаир, 18-01 ч.
Овај дан резервисан је за модерну уметност. Посетиоци ће моћи да се упознају са стрипом, графитима, бодy арт-ом, алтернативним плесом, џез балетом... А такође ће моћи и да се опробају у свему томе! У вечерњем програму ће на бини „Чаир“ наступити бендови „ИРИЕ ФМ“ и „Земља грува!“, а на бини „Мостић“ десет, на конкурсу изабраних, бендова рок и алтернативне музике.

Дан 3: 2. јун
РадосНИ – Парк Чаир, 10-20 ч.
Целодневни програм биће посвећен уметности за децу и у извођењу деце и младих, као и свим активностима које ће забавити најмлађе. Организоване су радионице различитог садржаја, као и целодневни наступи најмлађих музичара, плесача, певача, хорова и оркестара. Осим тога, једни од најпознатијих јутјубера имаће свој наступ, ни мање ни више него Јасерштајн!

Фото: ПозитивНИ
НИшки – Душанова улица, 18-01 ч.
Оживљавамо дух доброг, старог урбаног Ниша из осамдесетих година, како бисмо млађим генерацијама показали како је тих година Душанова улица била стециште позитивног гледања на живот, улица напредних схватања и место сакупљања младих тога доба. Биће организоване изложбе стрипова и плоча, затим ревија, а биће и сликара и портретиста. Са заласком сунца, очекују нас концерти изузетних трибјут бендова – „Amy's House“ (трибјут Еми Вајнхаус) и „The GIFT“ (трибјут Дејвид Бови)!

Дан 4: 3. јун
ПриродНИ – Парк Чаир, 10-20 ч.
Последњи дан фестивала обележићемо великим заједничким излетом у Чаиру. Биће то дан у знаку породице, спорта и рекреације, где ће сви посетиоци моћи да се играју и забаве уз различите реквизите и тренирају са спортистима нишких спортских клубова који ће одржати целодневни тренинг са посетиоцима. У здравом телу, осим што је дух здрав, он је и позитиван!
Дођите да заједно славимо љубав, срећу, уметност, игру, спорт и пријатељство! Видимо се ускоро на најпозитивНИјим локацијама у граду, а до тада, не заборавите... Све је могуће кад смо позитивНИ!

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост