Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Ана Радојковић - Највећи поклон је добар друг


Unknown 16:00:00 0


Највећи поклон је добар друг


Није ли пријатељство најлепша веза међу људима на свету?! Када знате да ће вас неко подржавати без обзира на то да ли то за њега представља оптерећење у том тренутку. Нажалост, данас је све теже пронаћи пријатеља, оног правог, а са свим обавезама, тешко је и задржати редовни контакт.
Међутим, ако је пријатељ прави, разумеће да нисте увек у могућности да одвојите време и дружите се са њим. Плашим се да нова технологија одузима време модерном човеку и да ће довести до тога да човек има ,,пријатеље’’ а да их ни не познаје. То је оно пријатељство преко друштвених мрежа. Такође, постоје пријатељство и љубав, што је присутно у свакодневном животу. Док човек живи, он осећа потребу да воли и буде вољен, да има пријатеља са којим све дели, јер без пријатељства и љубави његов живот би био празан и потпуно безвредан. Љубав је једини феномен на свету који не треба објашњавати, нити тражити разлоге за њено постојање. Она се једноставно деси, промени човека.
Љубав и пријатељство побеђују све, а човек који има пријатеље које воли, и који му љубав узвраћају, заиста је срећан и задовољан човек. Пријатељ је јединство душа, а љубав је јединство срца. Пријатељство и љубав не бирају, они се догоде. Ако покажете љубав, ништа не губите, а ако прикривате љубав, бићете на губитку.


За Табла Фест 15

Ана Радојковић, VII-2, ОШ „Бранко Радичевић“ Лугавчина (Смедерево)

Ментор: проф. Ана Хранисављевић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост