Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Новогодишњи вашар - Абракадабра


Unknown 10:00:00 0

Наташа Липовац, ОШ „Вук Караџић“ Београд


У
 атмосфери празника који нам стижу који у свакоме од нас треба да пробуде она најфинија, најтананија осећања, ученици одељења IV4  ОШ „Вук Караџић“ су приредили приредбу за своје родитеље, баке, деке, сестре, браћу...
Приредба је почела упознавањем са свим религијама: хришћанством, исламом, јудизмом, хиндуизмом, будизмом, настављена је бадњеданским порукама, упознали смо се са чесницом, а главни део приредбе је био драмски текст „Абракадабра“ који је имао за циљ да нас из прошлости и доба Вука Караџића проведе кроз садашњост – доба фејсбука, твитера и јутјуба, а затим  доведе до будућности и роботизације. Читав текст је прожет поруком да су у животу најбитније оне праве вредности које човек треба да поседује - доброту, пријатељство, емпатију.
Ученици су били узбуђени и желели су као и увек,  да пред својим родитељима покажу да школа није баук - да се у школи уче и неке битне животне вредности, али и да одрже  ону набитнију ЖИВОТНУ ЛЕКЦИЈУ.
Завршетком приредбе смо отворили и новогодишњи вашар на коме смо продавали све што смо вредно радили у предходном периоду - честитке, украсе, украсне тегле, чиније од глине...
Сав новац који је дошао као приход ће отићи у сврху помоћи ученицима нашег одељења за трошкове који следе.
На овај начин смо успешно завршили још једну годину, спремни да дочекамо Нову 2016-ту као још бољи људи који знају и цене праве животне вредности.







«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост