Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » » » ХУМАНИТРАНО ИЗВОЂЕЊЕ КОРЕО ПРЕДСТАВЕ “КОРЕНИ”


Tabla 09:00:00 0





Прва реприза корео представе „Корени“ у режији Младена Милојковића која ће се одржати у петак, 18. јануара у 19.00 часова у Позоришту лутака имаће хуманитарни карактер. Приход од продаје карата намењен је лечењу Теодоре Цветановиц́ (2017), која болује од аутоимуне болести ХЛХ (хемофагоцитна линфо хитоцитоза). За наставак лец̌ења неопходна је трансплатација кос̌тане срз̌и која би требало да се изврс̌и у иностранству. Карте се могу резервисати на број: 069-25-02-096 или путем поруке на ФБ профилу: овде, а на дан извођења представе од 17.00 часова се могу и купити на благајни Позоришта лутака. Цена карте је 250 динара.

Ауторски тим чине Младен Милојковић, који уз режију, заједно са кореографом Петром Стојановићем потписује и избор музике. Ивана Савић је радила костим и визуелни идентитет, Срђан Миљковић, видео анимацију, а аистент звука била је Милица Лазаревић. У представи играју: Младен Милојковић, Петар Стојановић и Хана Станковић, ученица IV разреда основне школе и вишеструка победница такмичења у плесу и гимнастици.

Представу је суфинансирао Град Ниш, Градска управа Града Ниша, Секретаријат за културу и информисање у оквиру Конкурса за избор пројеката у култури, као и пројекта уметничких, односно стручних и научних истраживања у култури Града Ниша за 2018. годину.

    
Фото: Даворин Динић

Корео представа „Корени“ инспирисана је причом о „Добром дрвету“, аутора Шела Силверстејна. Представа је без речи, користи плесне технике модерног балета и сценског покрета, с циљем да прикаже да покрет на сцени има моћ као и изговорена реч. Полазећи од оригиналане приче о одрастању једног дечака и његовом дрвету, представа скреће пажњу на ваз̌ност оних који су увек били ту, уз нас. У времену када је све убрзано, када је све на ,,додир’’ истиче сесус̌тинска потреба друс̌тва за породицом, за коренима. „Корени“ су позив на пријатељство, љубав према ближњима, разумевање, несебично давање. Премијера представе одржана је 15. децембра 2018. године у Народном позоришту у Нишу.



Петар Шчепихин

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост