Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Τα σκανδαλιάρικα καλικαντζαράκια


Tabla 08:00:00 0




Το έμμετρο θεατρικό έργο της Φρόσως Χατόγλου έιχε τίτλο ''Τα σκανδαλιάρικα Καλικαντζαράκια''. Παρουσιάζει μια ομάδα καλικάντζαρων που βρίσκοντα στο βάθος της ης. Τραγουδώντας πριονίζουν το κορμότης , που κοντεύει να κοπεί!. Θα τα καταφέρουν; Όχι, γιατί η αγάπη του Χριστού και των ανθρώπων θα νικήσει ακόμα και την τελεφταία στιγμή.

Μουσικη: Τζωρτζάτος Ηλίας
Κοστούμια: Κλημεντία Κάρβέλη.



Скандалозни Гоблини*

Децa првог разреда Основне школе Верга из Каламате (Пелопонез, Грчка), су поводом новогодишњих и божићних празника извела позоришно-ритмичку представу под називом "Скандалозни Гоблини", која представља групу бића  "Гоблини" који се налазе на дну земље. Певајући покушавају да пресеку земљино стабло које само што се није прекинуло... Да ли ће успети? НЕ НЕЋЕ, зато што је Xристова љубав и човечија такође јача и побеђује чак и у последњем тренутку.

Музичка обрада: Дзордзатос Илиас
Костими: Карвели Климентиа.
Аутор текста: Фросо Хатоглу

 



Гоблин
* „Скандалозни Гоблини“, - καλικάντζαρι - Гоблини, Дрекавци, Караконџуле су грчка митолошка бића – „демони“ који се појављују око Божића, они излазе из дна земље, пошто су према Грчкој митолошкој традицији „воде уочи Божића не освећене“ илити „не крштене“ тако они искачу са дна земље и дирају људе, праве зијане, скандалчиће и ломове по кући, јер су по природи несташни и немирни. Иначе у „Доњем Свету“ где живе хране се змијама и црвима.











Aна Нешковић, Каламата, Пелопонез, Грчка


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост