Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Михаило Лазић - Како је Марко купио срећу


Tabla 11:00:00 0


Наташа Липовац, ОШ „Вук Караџић“ Београд






Како је Марко купио срећу


Мали Марко је страшно тужан, ништа га не радује, све му је некако глупо и досадно. Желео би бити веселији, но чини му се да се узалуд труди.

Једном, као и сваког другог дана, шетао је у парку. Одједном, видео је једну девојчицу која није била као друге. Имала је плаву косу, плаве очи, нежне руке и њему се свидела. Није имао храбрости, али она је прилазила њему. Поцрвенео је и отишао кући.

Следећег дана, када је Марко отишао у школу, мислио је да му се привиђа, али виде баш њу у школи. Девојчица из парка била је директорова кћерка. Док је Марко играо фудбал, лопта га је погодила у главу и он се повредио. То примети директор и рече својој кћерци да ухвати Марка за руку и да га одведе до лекара. Док га је водила за руку, Марку је било топло у срцу, што га баш она води. Доктор је рекао да је Марко у реду и да ће то проћи. Када је дошао кући испричао је мами шта се десило.

До тад је мислио да се срећа може купити, али је схватио не може. Љубав и доброта се не могу платити новцем. То му је и уједно био и најбољи дан у животу.


Михаило Лазић, III/4

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост