Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » » ДВЕ НОВЕ ПРЕДСТАВЕ У ПОЗОРИШТУ ЛУТАКА


Tabla 11:00:00 0

Кад озебе Деда Мраз или Канџалаблези Бу Блу (фото: Позориште лутака)




У Позоришту лутака су ових дана одржане прве пробе представа „Кад озебе Деда Мраз или Канџалаблези Бу Блу“ и „Зачарани град“.


Кад озебе Деда Мраз или Канџалаблези Бу Блу” је наслов урнебесне новогодишње комедије намењене деци и онима који нису изгубили моћ дечије маште, вере и смеха.

Прича о невероватном догађају када се Деда Мраз прехладио оставља, са пуно неочекиваних обрта говори о страшном створењу, „што страхом се храни, а кукњаву мези – одвратна једна Канџалаблези Бу Блу“, које непосредно пред Нову годину чини све да спречи Деда Мраза да крене на пут и донесе деци поклоне. И ко зна шта би могло да се догоди, да није Алфонса, смотаног пса заштитника и најбољег Деда Мразовог друга.

По речима редитеља Спасоја Ж. Миловановића, реч је о поучној причи о пријатељству, надањима, радости, љубомори, одрастању и непостојању страшних створења која нас уводи у Нову годину, која ће засигурно бити боља од Старе.

Сценографију потписује Теодор Софронијевић, костиме Селена Лунг, а музику Братислав Здравковић. Улоге тумаче: Дејан В Гоцић, Јелена Ђорђевић, Младен Милојковић.

Премијера ће се одржати 21. децембра у 18.00 часова.



Зачарани град (фото: Позориште лутака)


Представа "Зачарани град" је настала по тексту који је написала млада драматуршкиња Неда Гојковић по мотивима бајки Гроздане Олујић. Преплитањем мотива неколико бајки створен је  комад са доста ликова и богатом причом који је сјајан за луткарску поставку и за оно што је најбитније и чему се тежи - креативну комуникацију са децом. По речима редитеља Стевана Бодроже, реч је о модерној бајци и нечему новом кад су у питању репертоарске политике луткарских позоришта у нашој земљи.

Играју: Срђан Миљковић, Тома Бибић, Биљана Раденковић, Александар Крстић, Александра Павловић, Мирјана Ђорђевић и Даворин Динић.

Премијера се очекује крајем јануара 2019. године.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост