Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » МУЗИЧКО-СЦЕНСКИ СПЕКТАКЛ „МОРЕ МАШТЕ“ НА РЕПЕРТОАРУ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА


Tabla 11:00:00 0

Море маште (фото: Позориште лутака)





На репертоару Позоришта лутака данас у 18.00 часова је представа „Море маште“, која је намењена старијој деци и одраслима.

Море маште (фото: Позориште лутака)
Представа невербалног театра са чаробним кореографијама, светлосним играма и сјајном музиком у режији светски познатог бугарског редитеља и професора Боње Лунгова.

Премијера представе је одржана 2016. године, а на националним и интернационланим фестивалима додељене су јој: награда за режију, две награде за колективну анимацију и награда за прецизност сценске слике и експресивност покрета.

Море маште (фото: Позориште лутака)
У свом приказу Слободан Крстић, позоришни критичар наводи: „Тај изразито богат систем, креиран на принципу импровизације, коришћењем познатих, али и неуобичајених материјала и креирањем лутака на самој сцени, пред очима гледалаца, пружа и изазива снажне емоције. У нишкој представи емоције су пренете са сцене у гледалиште преко импресивних импровизованих лутака: пса, слона, ирваса, камиле, магарца, ноја, рибе, зеца, пеликана, лептира, брода, мора, ватре, сунца... На једном  месту импресивно приказивање животиња, људи и њиховог окружења.“

У представи „Море маште“ играју: Даворин Динић, Мирјана Ђорђевић, Младен Милојковић, Татјана Миленковић, Срђан Миљковић, Стефан Младеновић, Александра Павловић, Биљана Раденковић, Наташа Ристић и Марија Цветковић.


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост