Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Трећи дан IX дечије књижевне колоније у Дољевцу


Tabla 10:00:00 0

Учесници IX дечије књижевне колоније у Дољевцу са Славком Масоничић и Драганом МаринковићемТрећег дана Дечије књижевне колоније у Дољевцу са учесницима колоније су се дружили Славка Масоничић, песникиња за децу из Ниша и Драган Маринковић, директор Табле.
На почетку дружења их је Драган Маринковић упознао са часописом Табла и како се прави електронски часопис. После тога су учесници колоније на занимљив начин упознати са интервјуом, као новинарским жанром, али и са пословним интервјуом (разговор са потенцијалним послодавцем). После тога су учесници колоније бирали улогу новинара или неке познате личности и радили интервјуе. Било је ту глумаца, музичара, фудбалера... и било је врло забавно.
Песникиња из Ниша Славка Масоничић, која пише за децу на дијалекту, широј јавности позната, између осталог, и по песми „Ноле, татко на тенис“ која је у последњих неколико дана била хит на друштвеним мрежама (имала неколико хиљада дељења) је учесницима колоније одрецитовала више својих песама на Призренско-тимочком дијалекту, што су деца са пажњом слушала.
На крају су сами учесници колоније одрецитовали своје песме.

  
  
  
  

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост