Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Ана Симуновић - Хоћу да видим далеку земљу


Tabla 12:00:00 0




ХОЋУ ДА ВИДИМ ДАЛЕКУ ЗЕМЉУ


Мислим да сви знамо да дечија машта може свашта па тако и моја. У мојој машти се углавном догађају путовања и то у далеке земље. Волела бих да одем јако далеко у нешто потпуно непознато.
Гледала сам пуно емисија о тим тајанственим далеким земљама и пожелела да то видим и доживим уживо. Највише ме фасцнира Азија, земља Тајланд. Волела бих да уживам у егзотичним укусима и у невероватним доживљајима које пружа ова далека земља. Желела бих да упознам њихову културу, обичаје, језик и да пробам њихову храну. Хоћу да видим то чудесно краљевство са будистичким храмовима, егзотичним животињским светом и спектакуларним острвима. У овој земљи је јако живописан живот, скоро никада се не спава, тамо никада није досадно, па би волела да се дружим са њиховим становницима за које кажу да су увек насмејани, а позитивна енергија је оно што ме привлачи. Замишљам да је ова далека земља РАЈ НА ЗЕМЉИ. Када зажмурим тачно могу да вдим те предивне магичне пејзаже, свиленкасте беле пешчане плаже, шарене џунгле, поља пиринча, нестварне заливе, уточиште слонова, мајмуна, ајкула и других егзотичних животиња које не могу да видим код нас. Природа је просто нестварна, тамо се могу видети најлепши заласци Сунца, прелепа поља орхидеја и језеро препуно лотосових цветова. Док замишљам како лежим између кокосове палме и дрвета банане и гледам у смарагну воду која одузима дах, на тренутак сам заронила у то предивно море и направила најлепше фотографије подводних природних лепота коралних гребена између којих пливају нестварно лепе, шарене морске животиње. Волела бих да видим у природи дивље животиње, које код нас могу да видим само у ЗОО вртовима, да јашем слона и да се играм са малим тигрићима као са куцама код нас.
Ево овако ја замишљам једну далеку земљу, нама често недостижну и опуштен свет лепоте и спокоја, земљу осмеха, слободе и слонова. Никада се не зна, можда некада и одем тамо и направим стварне фотографије, али за сада их стварам само у машти. Надам се да сам и вама све лепо дочарала и да сте и ви успели да их видите и доживите једнако као и ја.



За Табла Фест 18


Ана Симуновић, IV 2, Кула

Ментор: Перишић Бранка

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост