Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Представи “Алиса у земљи чуда” додељена награда публике на фестивалу у Сарајеву


Tabla 09:00:00 0



На прексиноћ завршеном Четвртом фестивалу дјечије умјетности у Сарајеву, представи „Алиса у земљи чуда“ додељена је награда публике “Најјачи аплауз”.

Председница жирија Селма Алиспахић је приликом доделе награде истакла “да су дјеца овом одлуком показала да већ сада знају препознати квалитет”.

Награду је у име ансамбла примила глумица Мирјана Ђорђевић, која тумачи насловну улогу.

Фестивал дјечије умјетности је интернационалног карактера. У такмичарском делу програма учествовали су још и: Загебачко казалиште лутака, Дјечије казалише Бранка Михаљевића Осијек, Градско казалиште “Јоза Иваковић” Винковци, Удружење “Фани” и Босански културни центар, Ист Вест Центар Сарајево, Позориште лутака Мостар, Позориште младих Нови Сад, Позориште за децу Крагујевац и Позоришни студио “Нада” Рума.

 
На завршној свечаности, директор фестивала Фахрудин Кучук се захвалио свим учесницима речима: „Сви сте били наш котач у развоју племенитог циља да дјеци омогућимо њабоље и да од њих као креативних бића добијемо наду да свијет идејности, маште и љубави не може да угасне.“

Представу „Алиса у земљи чуда“ режирао је Зоран Лозанчић, а у њој играју: Мирјана Ђорђевић, Светлана Михајловић, Биљана Раденковић, Дејан Гоцић, Слободан Миљковић и Тома Бибић.

Гран при фестивала додељен је представи „Принцезин рођендан“ Позоришта за децу Крагујевац.


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост