Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Извештај са карневала у Словенији


Tabla 10:00:00 0


Мирјана Живановић, ОШ „Ната Јеличић“ Шабац


 


Од 9. до 14. фебруара 2018. Карневалска трупа „Разиграни сладоледи“ (ученици 4. разреда ОШ „Ната Јеличић“ из Шапца), су учествовали на четири карневала у Словнији, и тако са задовољством  представљали своју школу, свој град и Србију. У пратњи ученика била су четири учитеља.
Наступи су изведени у Шоштњу, Птују, Дорнави и Мозирју. Наша трупа је на свим наступима била веома запажена. На локалним ТВ станицама су били врло заступљени и пропраћени, и најављивани као занимљиви гости из Србије. Током дефилеа костими су привлачили велику пажњу пролазника па су се пролазници доста фотографисали са сладоледима.
Љубазни домаћини су се потрудили да деца упознају Словенију, па су поред карневалских активности, осмислили и друге садржаје. Посетили су: Омладински центар у Велењу, елитни  Ски-центар „Голте“ на обронцима Алпа, где је  деци омогућена  вожња  жичаром,  Градску кућу у Дорнави, где су деца имала свечани пријем код градоначелника, основну школу и вртић „Др Фрања Жгеча“, том приликом  учитељи и  директор школе су направили кратак радни састанак на коме су разговарали о могућој међушколској сарадњи.


Деца су са овог петодневног дружења у Словенији понела предивне утиске. Дружили се са карневалским трупама из: Хрватске, Македоније, Словачке и Словеније, научили по неку словеначку реч, стекли нова пријатељства и упознали друге обичаје и културу.
Захваљујући Градској управи Шапца, ТОШ-у, Радушку Јанковићу и Управи школе четрнаесторо малишана је улепшало своје детињство дивним  тренуцима. Боравак у Словенији и карневалске наступе ови малишани ће памтити целог живота и о том искуству радо причати.


Извештај саставиле учитељице
Мирјана Живановић и Радмила Стојићевић


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост