Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Ноћ позоришта - у Позоришту лутака


Tabla 15:00:00 0


МАНИФЕСТАЦИЈА „НОЋ ПОЗОРИШТА“

„НИЈЕ ЛАКО БИТИ ДЕТЕ“ 

Интерактивна дечија представа
са пројектом инклузије деце са сметњама у развоју

Позориште лутака Ниш већ седму годину учествује у манифестацији „Ноћ позоришта“, овог пута премијером представе Није лако бити дете“ која ће се одржати у суботу, 25. новембра, у 19.00 часова. Улаз је слободан.


О представи

Реч је о интеракитвној луткарској представи чија је тема лепо понашање. Идеја представе је да деца прихвате бонтон, не само као скуп правила лепог понашања, већ као животну филозофију. Представа је рађена у форми мјузикла и на маштовит и едукативан начин илуструје луткарским средствима причу која прати развој детета, његов долазак на свет, његове прве кораке, „муке” које прате сазревање и сам процес одрастања. Лутак, главни лик представе помоћи ће деци да на духовит начин сазнају како бонтон одражава њих саме, чува лично достојанство и негује осећај за поштовање других.

Улоге тумаче и ученици са сметњама у развоју Школе за основно и средње образовање „14. октобар“ и ученици који похађају редовну наставу, чиме жели да се укаже на значај уважавања различитости и разумевања.

Редитељка представе, Наташа Ристић, сматра да ово представља прави пример примене инклузије и нада се да ће порука допрети до деце, а она гласи: „Да ја не повредим тебе, да ти не повредиш мене, да помогнемо једно другом, да мени и теби буде добро“. (Артур Шопенхауер)

Режија: Наташа Ристић

Улоге тумаче: Милош Милићевић, Марија Крстић, Катарина Радосављевић, ученици Школе за основно и средње образовање „14. октобар“, Ива Петронијевић, Ксенија Димитријевић, Александар Поповић, Немања Николовски, Павле Миљковић, ученици Драмског студија Весне Станковић

Музичка пратња: хор Школе за основно и средње образовање „14. октобар“ и хор Медицинске школе  „Др Миленко Хаџић“

Текст сонгова: Даворин Динић

Представу помогли: Позориште лутака Ниш, Градска општина Медијана и Маркетинг центар Ниш


О манифестацији „Ноћ позоришта“


Циљ овогодишње манфестације “Ноћ позоришта” је да се скрене пажња на ретке болести, децу са симптомима интелектуалне инвалидности, узроковане генетским мутацијама, за чији лек се тренутно ради истраживање. Програм је назван “Деца за децу. Поред позоришта, домова култура и културних центара, ове године у програму учествују и специјалне образовне установе и организације за децу ометену у развоју.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост