Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Филип Сабовљевић - Бајка о свемиру


Tabla 11:00:00 0

Наташа Липовац, ОШ "Вук Караџић" Београд

 

Бајка о свемиру


Н
а крају једног града у високој згради живео је дечак по имену Ђура. Једног дана је рекао својој омиљеној играчки, лего змају Ватреном: „Волео бих да идем у свемир и да видим летећи тањир.“ Ватрени је одговорио: „Имам решење. Познајем једног ванземаљца Џеронима. Он има летећи тањир и доћи ће једног дана са планете Њурт.“

Тако су пролазили дани. Једног дана је слетео на кров Ђурине зграде летећи тањир. Ђура и Ватрени су ушли код Џеронима у летећи тањир. Полетели су у свемир. Џеронимо је био зелене боје и много је волео да се смеје.

У свемиру је било много мрачно, али ипак су видели планете и звезде. Летећи тањир је био велики и имао је много црвених, зелених и плавих дугмића. После неког времена Ђури је било досадно да гледа Џеронима како вози. Хтео је он да вози летећи тањир и рекао је: „Боли ме глава!“ То је била лаж. Џеронимо је отишао да нађе лек. Ђура је преузео волан и вратио летећи тањир на Земљу. То је научио у игрицама које воли да игра.

Чим је летећи тањир слетео на кров зграде Ђура је отишао брзо кући. Заборавио је Ватреног у летећем тањиру и био је тужан. Кад је пао мрак Џеронимо је слетео на кров зграде и шуњао се да однесе Ватреног у Ђурину собу. Џеронимо се вратио на планету Њурт, а Ђура је био срећан што је Ватрени поново био ту.

       
Филип Сабовљевић, II-4


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост