Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Инаса Спахић - Облак и киша


Tabla 14:00:00 0

Марица Ферхатбеговић, Прва основна школа, Живинице, Босна и Херцеговина

 

Облак и киша


Ј
едног дана облак брижно упита: Мама, ја идем са родицом да прошетам. Могу ли?  Мама је одговорила: Да, наравно, али врати се прије девет сати. ОК, одговорио је облак.
Облак и његова родица су полако изашли. Док су шетали, он је угледао кишу како сједи. Обоје су јој пришли и упитали је: Шта ти је? Она је одговорила полако кроз плач: Посвађала сам се са мојом најбољом другарицом. Обоје су јој предложили: Па хајде са нама! Њој се та идеја свидјела па је рекла: Супер,  може. Са задовољством је то изјавила и тако дође девет сати. Кад год су били заједно, вријеме им је брзо пролазило. Облак се јако заљубио у кишу. Свидјела му се њена блиставост, љупкост и разиграност кад пада. И киши се свиђао облак. Вољела је његову боју и брижност према њој. Пролазило је вријеме, а облак није ништа говорио мајци о киши. Једног дана је скупио храброст и рекао. Мама је била сретна због њега и кише.
Од тога дана киша и облак су увијек били заједно. И дан-данас се играју горе негдје међу осталим облацима.Инаса  Спахић, VI разред

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост