Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Победник Невеновог фестивала деце песника


Tabla 08:00:00 0

Мирјана Шошкић, ООШ „Владислав Рибникар“ Београд

 

Лука Баровић, ученик 7/6 одељења Огледне основне школе „Владислав Рибникар“ победник је овогодишњег Невеновог фестивала деце песника, који је ове године по 29. пут одржан у Савином Селу. Током два дана културних дешавања за време трајања овог фестивала, у Основној школи “Бранко Радичевић” песмама се представило 16 младих песника. Стручни жири издвојио их је из више од пет стотина радова пристиглих из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Хрватске.

За престижну награду борила су се деца из Никшића, Крагујевца, Бијељине, Вуковара, Белог Потока, Бранковине, Јагодине, Силбаша, Врбаса и Савиног Села.

  

Једногласном одлуком за победника фестивала изабран је Лука Баровић, за поетски рад „У жаргону“.

 

Фестивал је био праћен богатим уметничким и забавним програмом, а организована је и изложба слика ликовне колоније „Триангл“. Током финала промовисана је и збирка песама и лирске прозе „Детињство обојено речима“ са стотину најуспешнијих радова са овогодишњег конкурса. Завршницу манифестације отворили су Милан Глушац и Миљана Штулић, председник и заменица председника општине Врбас, а присуствовали су и Марјана Мараш, председница Скупштине општине, и Даница Парошки, помоћница председника за образовање.





Наставник: Сања Терић, професор српског језика

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост