Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » ОСНОВАЦ НА ПОТЕЗУ 1


Tabla 14:00:00 0


III КАДЕТСКИ ТРОФЕЈ ПАНТЕЛЕЈ


Субота 17. септембар 2016. године, ОШ „Ћеле кула“ – Ниш


Дечији шаховски клуб „ОСНОВАЦ“ у сарадњи са основном школом „Ћеле кула“, а под покровитељством Градске општине Пантелеј, организује први турнир трећег серијала рапид рејтинг турнира „III КАДЕТСКИ ТРОФЕЈ ПАНТЕЛЕЈ - ОСНОВАЦ НА ПОТЕЗУ“ , у суботу 17. септембра 2016. године, у просторијама школе, са по четком у 11 сати.

Турнир се игра по Швајцарском систему (компјутерско паровање, холандска варијанта), у 7 кола, са темпом игре од 15 минута по играчу, по Правилима игре ФИДЕ и додатку за убрзани шах.

Главне награде серијала, за оне најбоље такмичаре након 10 одиграних турнира су следеће:  Старија група,  1. место: ЛАПТОП РАЧУНАР  Најуспешнији играч супротног пола 1. место КУЋНИ БИОСКОПМлађа група,  1. место дечаци: ТАБЛЕТ РАЧУНАР  1. место девојчице: ТАБЛЕТ РАЧУНАРМлађи такмичари у оквиру старије групе – 1. место (дечак или девојчица): СМАРТ МОБИЛНИ ТЕЛЕФОННајуспешнији ненаграђени члан ДШК „ОСНОВАЦ“ (дечак или девојчица) и у млађој и у старијој групи: ТАБЛЕТ РАЧУНАР

Право учешћа на турниру имају деца рођена 2002. године и млађа. Учесници ће бити подељени у две групе, млађу и старију. Млађу групу чине девојчице и дечаци рођени 2006. године и млађи, а старију групу девојчице и дечаци рођени 2002-2005. године. У старијој групи могу играти и млађи такмичари, по одобрењу организатора. Турнир у старијој групи се рејтингује!

Победници група, најуспешнији дечак и девојчица, добијају пехаре (укупно 4), а три најбоље пласирана учесника у свим годиштима 2002-2010. год. (дечак или девојчица) освајају медаље (укупно 27), уколико у односном годишту има најмање 5 учесника, рачунајући и девојчице и дечаке заједно. Уколико има мање од 5 учесника, додељује се само златна медаља. Уколико у старијој групи наступи најмање 10 млађих такмичара, прва 3 добијају медаље (дечак или девојчица), а најбољи међу њима и пехар. Уколико их буде мање од 10, биће додељене само 3 медаље. Млађи учесници који се такмиче у старијој групи, не конкуришу за медаље које се деле по годиштима, али конкуришу за пехар у старијој групи, као и за награде у својој подгрупи, у оквиру старије групе.

Три најуспешнија такмичара из школе домаћина (дечак или девојчица) добијају медаље. Биће награђена и по 3 најуспешнија члана ДШК „ОСНОВАЦ“ или полазника школе шаха „ОСНОВАЦ“ у обе групе, који сакупе највише бодова и то: 1. место пехар и медаља, 2. место медаља, 3. место медаља.

Услов за добијање било које награде је да учесник одигра свих 7 кола и да освоји најмање пола поена. Учесници који не испуњавају овај услов, не могу да конкуришу за награде.

Уписнина за турнир износи 300 динара и плаћа се на лицу места, пре почетка такмичења. Ученици школе домаћина су ослобођени плаћања уписнине.

Сви учесници су дужни да обезбеде шаховску гарнитуру и исправан шаховски часовник.

Пријављивање учесника је најкасније до петка, 16. септембра 2016. године, до 20:00 сати.

Учесници који се пријаве након тог времена, као и на дан турнира, плаћају дуплу уписнину и могу играти тек од другог кола, а организатор ће се стриктно придржавати овог правила.

Долазак учесника и потврда пријаве за турнир је у суботу, 17. септембра, у времену од 10:00 до 10:30 сати. Отварање турнира је предвиђено у 11:00 сати, након чега креће прво коло. Свечано затварање турнира и подела награда обавиће се 15 минута након завршетка последњег кола.

Пријаве играча и све остале информације на телеф. председника Дечијег шаховског клуба „ОСНОВАЦ“ Игора Лукића 065/2-419-206 или на е-маил:  dsk.osnovac@gmail.com


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост