Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА ОШ МИЛОШ ГАЈИЋ, АМАЈИЋ


Unknown 12:00:00 0

Нада Чупковић, АКУД «Коло» Копар, Словенија

  

К
ао и у свим местима широм Србије тако је и у ОШ "Милош Гајић", Амајић, општина Мали Зворник, прослављен Савиндан. О самом догађају нас је известио учитељ ове школе, Предраг Спасојевић: Ученици, који су желели, отишли су до цркве у Доњој Трешњици. Тамо су, уз учитељицу Милену Матовић и васпитачицу Јовану Јанковић, узели учешће певањем и рецитовањем песама о Светом Сави. Свештеник Миладин Николић је у цркви изложио и два паноа које су урадили ученици наше школе.
У 10 часова, у матичној школи у Амајићу, свештеник је са ученицима и колективом освештао колач. После узимања жита и крсног хлеба почела ја академија у школској сали. Наставник ликовне културе, Бојан Грујић припремио је изложбу дечјих ликовних радова. Ученици из Цулина, са учитељицом Милијаном Лазић урадили су три паноа за ходник матичне школе. У програму, који је био нов и, као такав, освежење за присутне, читана су житија Светог Саве, монаха Теодосија, ученика светитеља, које је блиско и разумљиво народу, као и Доментијаново житије које је сложеније и мање разумљиво.
Посебно за ову прилику су деца и учитељице Светлана Тадић, Милена Матовић, Милијана Лазић и учитељ Предраг Спасојевић, припремили драмске комаде о животу Светог Саве. Читав програм Светосавске академије осмислио је наставник српског језика, Александар Миленковић. Део атмосфере можете погледати и на јутјуб каналу:


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост