Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Лука Баровић - Необична прича


Unknown 08:54:00 0


Мирјана Шошкић, ОШ „Владислав Рибникар“, Београд


Необична прича


Једног давног дана живела су три племена и једно велико краљевство. То су били јесен, лето и пролеће три племена, а краљевство зима.
Три племена су била позвана да представе своје синове принчеве пред прелепом принцезом зимом… Пожелела је да се уда.
Млада принцеза је обукла своје најлепше и најбеље хаљине сашивене од пахуља и леда. Чуо се звук добоша там, там, там, цео замак је изашао напоље да види шта се дешава… стигли су принчеви, почело је представљање.
Прво се поклонило пролеће. Бацало је око себе пуно зеленог лишћа и разнобојне пупољке. Зима се насмејала. Питала га је да ли може да се дигне до облака па да се нађу горе јер она јако воли да јури по висинама. Треба јој муж који уме исто што и она… Пролеће је слегло своје зелено лишће и шарено цвеће и кренуло ка излазу из замка. Његови ветрови нису тако јаки.
Када је то видео принц лета, ужасно се уплашио, почео да се презнојава и да шири толику врућину да је принцези почела да се топи хаљина, ципеле, вео… Почела је да плаче јер је све болело. Топила се лагано као восак. Принц лета није имао снаге да се помери.
Одједном зачу се јак ветар. Жуто бакарно лишће летело је на све стране. Кишни облак стаде изнад лета и расхлади га. У ветровитом вртлогу јесен однесе принцезу горе. Док су се вртели по облацима кестење је весело ударало по крововима. Спашена је!!! Викао је народ.
Спустили су се на земљу загрљени, принцеза зиме и принц јесени. Пољубили се и схватили да не могу једно без другог.


Лука Баровић, V-2 (учитељица Јелица Васиљевић, разредна Сања Терић)

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост