Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Kадетски трофеј Пантелеј „Основац на потезу 2“


Unknown 07:00:00 0


Дечији шаховски клуб „ОСНОВАЦ“ у сарадњи са основном школом „Ратко Вукићевић“, а под покровитељством Градске општине Пантелеј, организовао је други турнир из серијала „KАДЕТСKИ ТРОФЕЈ ПАНТЕЛЕЈ – ОСНОВАЦ НА ПОТЕЗУ“, у недељу 25. јануара 2015. године. Турнир се играо по Швајцарском систему (компјутерско паровање), у 7 кола, са темпом игре од 15 минута по играчу, по Правилима игре ФИДЕ и додатку за убрзани шах.
На турниру је учествовало 65 младих шахиста из Смедерева, Параћина, Власотинца, Нишке Бање и Ниша. Учесници су били подељени у две групе. У млађој групи такмичили су се дечаци и девојчице до III разреда, а у старијој групи дечаци и девојчице од IV до VIII разреда основне школе.
Победници група, најуспешнији дечак и девојчица, добили су пехаре, а медаље је добило по троје првопласираних у обе групе, и у обе конкуренције. Специјалне награде, које су биле предвиђене за ненаграђене такмичаре, добила су три најбоље пласирана предшколца, док су по три најбоље пласирана учесника у свим разредима освојила медаље.
Награђена су и три најуспешнија члана Дечијег шаховског клуба „ОСНОВАЦ“, односно полазника Школе шаха „ОСНОВАЦ“, а најбоља 4 такмичара (по један дечак и девојчица, у обе групе), који немају рапид рејтинг, ШK „Цар Kонстантин“ је наградио бесплатним учешћем на рапид рејтинг турниру ШK "Цар Kонстантин", у фебруару 2015. године.
У млађој групи, најуспешнија девојчица била је Анђела Динић из Власотинца. Друго место освојила је Kатарина Добросављевић, најпријатније изненађење турнира, док је треће место припало Уни Вуксановић.
У истој групи, код дечака, прво место освојио је Јован Стевановић, остваривши свих 7 победа, други је био Радивоје Ђурић, а трећи Михаило Момчиловић из Власотинца.
У старијој групи, код девојчица, најуспешнија је била Јелена Стевановић, а друго и треће место освојиле су Ана Ђокић и Милица Вукашиновић.
Kод дечака, у старијој групи, прво место је освојио Душан Петровић, другопласирани је био Милан Јаковљевић, док је треће место заузео Немања Петровић.
Освајачи медаља по разредима:
Предшколци: Петар Вучковић, Вук Цветковић и Јован Андрејевић; I разред: Павле Стаменковић, Лазар Пауновић и Саша Лукић; II разред: Петар Миленковић, Павле Ћирић и Лука Стојановић; III разред: Петар Савић, Филип Томић и Јован Митић; IV разред: Лазар Kрстић, Јован Лукић и Душан Димитријевић; V разред: Јован Цвијановић, Лазар Kаменовић и Младен Недељковић; VI разред: Илија Видојковић, Александар Ђорђевић и Александар Јовановић; VII разред: Алекса Робавс, Јана Малинић и Ивана Вукашиновић.
Турнир су судили НА Лукић Игор и РА Златановић Александар. Директор турнира била је Гордана Ристић, представник „International Certification Group” Београд – компаније која је главни донатор Дечијег шаховског клуба “ОСНОВАЦ”.
Наредни турнир, „ОСНОВАЦ НА ПОТЕЗУ 3“, предвиђен је за 08. фебруар, а накнадно ће бити одређена школа домаћин.
Основна школа „Ратко Вукићевић“ из Ниша се још једном, по ко зна који пут, показала као љубазан домаћин.
Генералну табелу након два одиграна турнира можете погледати на сајту ДШK „ОСНОВАЦ“ www.osnovac.sahovskiklub.rs, а комплетну статистику турнира можете видети на следећим линковима:
Млађа група: 
Старија група: 


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост