Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба


Unknown 07:00:00 0


Стара планина се простире дуж наше границе са Бугарском и то је највећа планина у источној Србији, уједно и једна од најлепших планина у нашој земљи. Најближи град јој је Књажевац. Прелепи пејзажи нетакнуте природе представљају огроман потенцијал за развој туризма. Стара планина представља природно богатство изванредног значаја и у првој је категорији природних богатстава. На надморским висинама између 1.100 и 1.900 метара она је готово пет месеци годишње под снегом, што представља прави рај за све љубитеље алпског скијања.


Највиши врх Старе планине је Миџор са 2.169 метара надморске висине, док је Бабин зуб најомиљенији (са „свега“ 1.758 метара), јер се са њега спуштају предивне стазе скијашког центра „Бабин зуб“. Бабин зуб представља заштићени природни резерват.





На Старој планини се налази и прва гондола у Србији, која превози скијаше од хотела до жичара и стаза. Више од 13 километара одлично уређених стаза, различитих тежина, припремљене су за скијаше свих категорија. За љубитеље екстремнијих спортова, обезбеђена је стаза за слободну вожњу. Поред тога, у ски центру Стара планина је изграђен систем за вештачко оснежавање, како би, и у случају недостатка природног снега, посетиоци центра могли да уживају у зимским спортовима.





«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост