Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Наградни конкурс „Млади књижевни супер​таленти 2015.“


Unknown 12:51:00 0


Организатор

Издавачка кућа САМИЗДАТ ДОО БЕОГРАД, Македонска 30, 11000 Београд као Организатор и Kомерцијалана Банка, Светог Саве 14, 11000 Београд, као Пријатељ пројекта, 2014. године су успешно организовали и реализовали наградни конкурс „Млади књижевни суперталенти 2014“, у циљу оснивања нове едиције у оквиру које би била објављивана дела изузетно младих аутора, чији књижевни таленат и стваралачка зрелост надрастају њихове године. Прво место на конкурсу 2014. освојио је роман под називом „Приповести Ајрана“ петнаестогодишњег Kозме Према из Kикинде, друго место је припало роману „Асфалт прекоморац“ петнаестогодишњег Данијела Ћоровића из Бајине Баште док је треће место освојио роман „Дневник једног небитног дечака“ петнаестогодишње Тијане Димитров из Београда.
За календарску 2015. годину у плану је наставак пројекта односно нов конкурс „Млади књижевни суперталенти 2015“, с позивом новим младим талентима већ од 15.12.2014, док је рок за слање радова 1.2.2015.

Право учествовања на конкурсу
У овом наградном конкурсу могу да учествују грађани Србије који имају између 12 и 18 година.
Малолетни учесници на овом конкурсу морају имати писану сагласност родитеља, старатеља или законског заступника којом се дозвољава њихово учествовање на овом конкурсу и у случају победе на конкурсу објављивање њихових ауторских дела – романа.

Правила учествовања на конкурсу
Kњижевна форма која ће се једина узимати у обзир јесте роман.
Дело – роман, који се шаље на конкурс – пре слања не сме да буде објављен, односно узимају се у обзир само до сад необјављена дела.
Рукопис романа може да има највише 200 обрачунских страна текста (једна обрачунска страна је 1.800 словних места („characters with spaces“)). Могуће је користити било коју величину фонта, као и стил фонта, који не нарушавају читљивост рукописа.
Рукопис романа мора бити написан на српском језику, а уколико је коришћено латинично писмо, обавезно је коришћење одговарајућих дијакритика (Ч, Ћ, Ш, Ђ, Ж).
Аутор мора поштовати сва правописна и интерпункцијска правила.
Аутор романа, да би учествовао на конкурсу, мора да буде лице узраста између 12 и 18 (у то потпадају и учесници који, у току пријаве за учешће имају 12 односно 18 година) и, уколико је малолетно лице, може учествовати само уз писану сагласност родитеља, старатеља или законског заступника.
Сви радови аутора који желе да учествују у наградном конкурсу морају бити послати електронском поштом на е-адресу mladitalenti@b92.net до 31.1.2015. године до 23:59h, уз потписане и скениране формуларе Сагласност родитеља и Пријава за учешће.

Трајање наградног конкурса
Наградни конкурс „Млади књижевни суперталенти 2015“ почиње 15.12.2014. године. Рок за слање рукописа је 1.2.2015. године. Одлука о победнику конкурса биће донета 1.3.2015. године.

Награде
Прва награда
Дело аутора које освоји прву награду биће објављено  хронолошки прво, у тиражу од 700 примерака,  а  аутор романа  ће добити наградни хонорар у износу од  500 евра.
Друга награда
Дело аутора које освоји другу награду на конкурсу биће објављено хронолошки друго, у тиражу од 500 примерака, а  аутор романа  ће добити наградни хонорар у износу од  400 евра.
Трећа награда
Дело аутора које освоји трећу награду на конкурсу биће објављено хронолошки треће, у тиражу од 300 примерака, а  аутор романа  ће добити наградни хонорар у износу од  300 евра.
Сва три романа биће објављена до јуна 2015. године.


Све остале детаље конкурса можете видети овде.

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост