Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » ОШ "Стојан Новаковић" Блаце


Unknown 14:29:00 0



Најстарији пронађени документ у коме је исказана потреба за школом у Блацу је настао 25. јула 1883. године. Документ је потписао тадашњи министар просвете Стојан Новаковић. Седам година касније је школа почела са радом.

Прве школске 1890/91. године, Основна школа у Блацу је имала два разреда. Учитељ је био Јован Самокресовић. Скоро век касније, из средстава солидарности, изграђена је зграда основне школе где се настава и данас одвија. Унутрашњост школе поред бројних учионица и кабинета чине пространи и светли холови. Школа је подигла ниво образовања на виши ниво увођењем кабинетске наставе. Томе је допринела и формирана мултимедијална учионица. Јак утисак на сваког посетиоца школе оставља ентеријер и екстеријер. Створен је несвакидашњи амбијент.
Од 1953. године школа носи име по народном хероју овог краја Славољубу Вуксановићу Јајку, а 1960. године свечано је проглашена огледном школом. 2003. године школа мења име у Стојан Новаковић (по министру који је дао налог за отварање школе) и формира Ученичку задругу у оквиру које послују погони: ђачка књижара, брза храна и кантина. Тада је формирано и Одељење за децу ометену у развоју, а 2005. је оформљен и целодневни боравак ученика.
Максимална ангажованост наставног кадра доприноси квалитетном образовном процесу па су ученици у прилици да сваког дана, на сваком часу, обогате своје знање. Поред редовне активности на часовима, поједини ученици показују велико интересовање на додатној настави и секцијама. Захваљујући сопственом труду и труду својих наставника, постижу одличне резултате на такмичењима и разним дечјим културним манифестацијама.
Званичан сајт школе: www.osblace.edu.rs









«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост