Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » “ОСНОВЦИ” БЛИСТАЛИ НА ТАКМИЧЕЊУ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ


Tabla 10:00:00 0

Победници по групама са судијама и организаторима




“22. КАДЕТСКО-ОМЛАДИНСКИ ФЕСТИВАЛ ШС ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ”


У хотелу "Србија ТИС" у Зајечару, од 14. до 17. фебруара, одржан је 22. Кадетско-омладински фестивал Шаховског савеза Централне Србије на којем је Дечији Шаховски Клуб Основац из Ниша наступио са девет представника. Град на Тимоку је по први пут био домаћин овог престижног такмичења, које је окупило младе шахисте са територије Централне Србије, узраста до 20 година.

У конкуренцији 156 младих шахиста (57 у женској и 99 у мушкој конкуренцији), најуспешније су традиционално биле Нишлије, а такмичари Дечијег шаховског клуба “ОСНОВАЦ” из Ниша освојили су ДВА ПЕХАРА И ПЕТ МЕДАЉА (2 златне, 1 сребрну и 2 бронзане), по чему смо и даље један од најуспешнијих кадетских клубова у Централној Србији, а свакако јединствени по томе што у својим редовима једини имамо ДВЕ ПРВАКИЊЕ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ!

Кадетска првакиња Централне Србије до 14. година постала је ДИНИЋ Анђела, која је забележила све победе у својој конкуренцији и још једном показала да је без премца у том узрасту.

Поред ње, блистала је и ПАВЛОВИЋ Андреа, освојивши титулу кадетске првакиње Централне Србије до 16. година! Андреа је уједно освојила и бронзану медаљу у групи до 20. година - која је играна као Омладинско првенство Централне Србије.

Сребрну медаљу и друго место у конкуренцији до 14. година, у свом дебитантском наступу на Кадетском првенству Централне Србије, освојио је КОСТАДИНОВИЋ Урош, који је у изузетно јакој конкуренцији такмичење завршио без пораза и још једном показао свој блистави таленат!

Бронзану медаљу и треће место у групи до 16. година освојио је ЛУКИЋ Никола, који је уједно био и пети у омладинској конкуренцији.

Такмичари ШК "Основац" са тренером


И остали такмичари из нашег клуба остварили су запажене резултате у својим категоријама, а уједно су сви изборили пласман на Кадетско првенство Србије, које ће се одржати у периоду од 26. априла до 05. маја ове године.

МИЛЕНКОВИЋ Ива, 4. место до 14. година
ПАВЛОВИЋ Андрија, 4. место до 16. година
ИГЊАТОВИЋ Вук, 7. место до 10. година
ПЕКИЋ Павле, 7. место до 14. година
ЛУКИЋ Јован, 8. место до 16. година

Наши такмичари су још једном на изузетан начин представили најбољи кадетски клуб у Централној Србији у последње четири године, а самим тим и наш град!

Детаљне информације, фотографије, видео записе са отварања и затварања такмичења имате на линку Шаховског савеза Централне Србије:


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост