Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Симона Антић - Моје омиљене игре на снегу


Tabla 13:00:00 0


Марија Раденковић, ОШ „Бранко Радичевић“ Врање






Моје омиљене игре на снегу


Свако дете воли да се грудва, санка, клиза, а и да прави Снешка Белића. Сви волимо зиму када има снега. Од свих игара на снегу ја највише волим да правим Снешка Белића.

Ове године смо једва дочекали снег. Без снега не можемо да уживамо у зимским чаролијама. Када падне пуно снега и када је добар за обликовање у мојој улици се окупи пуно деце и сви заједно правимо Снешка. Направимо малу грудву, а ваљајући је по снегу она постане све већа и већа. Када направимо три такве грудве од којих је свака мања од претходне, стављамо их једну преко друге. Али док то радимо падне и по нека грудва и то на главу. И почне грудвање. Рукавице нам буду мокре, свуда нам је хладно, а носић нам поцрвени као код Рудолфа, Деда Мразовог ирваса. Снешко чека. На главу му стављамо велику црвену шерпу, на месту носа шаргарепу. Уста и очи му правимо од угља, а уместо дугмета наређамо затвараче од флаше. Ставимо метлу и Снешко изгледа савршено.

Иако смо промрзли, веома смо радосни јер смо један хладан зимски дан претворили у забаву. И док буде снега тако ћемо сваки дан.


Симона Антић, II-3


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост