Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » ТРАДИЦИЈА СЕ НАСТАВЉА


Tabla 09:00:00 0


Ирена Сретић, ОШ „Стефан Немања“ Ниш



Награђени ученици са учитељицом Иреном Сретић



Београдски књижевни клуб „Мала птица“ је и ове године одржао изузетну књижевну манифестацију „Момини дани“ у оквиру које је одржан и песнички фестивал Песник и земљотрес. Учествовали су многобројни писци и песници из Србије и окружења, а међу учесницима смо се нашли и ми.

Наиме, као и сваке године, па тако и ове, КК „Мала птица“ је расписао литерарни конкурс. Међу награђеним и похваљеним ученицима нашли су се и радови најмлађих ученика нишке Основне школе „Стефан Немања“, чак њих једанаесторо.

У категорији поезија за узраст I и II разред Мара Поповић је добила 1. награду за песму Љубав, а такође и њен друг Богдан Ђорђевић за песму Моја мајка. Вељко Митић је за своју песму Мати добио специјалну награду за лепоту поезије.

Било је награђених и у категорији прича, Огњен Златковић је добитник 2. награде за причу Поштар рода, а Катарина Савић 3. награду за своју причу Два друга.

Похвале за поетске и прозне радове добили су следећи ученици: Вук Прокоповић - Волим те мама и Два друга, Тара Радоњић - Моја мајка, Огњен Златковић - Домовина, Јана Стефанов - Честитка мајци, Алекса Богдановић - Моја мама.

У Зборнику своје место су нашли и радови ученика Катарине Пејчић, Катарине Савић, Наталије Петковић и Неде Трпески.

У делу Зборника Даривања за децу нашла се песма Љубавне муке њихове учитељице Ирене Сретић.


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост