Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » КРЕАТИВНО – ЕДУКАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ У ВРАЊУ


D.M.Drama 08:00:00 0


Дечји савез града Врања, служба за односе с јавношћу





Одељење 2/3 ОШ "Светозар Марковић" Врање


КРЕАТИВНО – ЕДУКАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ
У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ“ У ВРАЊУ


Настављајући са реализацијом креативно – едукативних радионица у основним школама на територији Града Врања, Дечји савез града Врања је реализовао две креативно – едукативне радионице у Основној школи „Светозар Марковић“ у Врању. Са ученицима 2/3 реализована је креативно – едукативна радионица „Ко има више среће?“, док је са ученицима 4/1 реализована креативно – едукативна радионица „Печат изненађења“. Обе радионице су се бавиле темом из опште културе, прилагођене узрасту полазника радионице. За сваки тачан одговор деца су могла да бирају један од шест понуђених печата. Било је печата који су доносили поене али је било и оних који су одузимали одређени број поена.

 
Детаљ са радионице "Ко има више среће?"


Полазници радионице „Ко има више среће?“ из одељења 2/3 су у овој радионици учествовала подељена у три екипе: „Црвена звезда“, „Тешке боје“ и Јувентус“. Након великог броја тачних одговора, бирања печата, све три екипе су имале велики број освојених бодова. Највећи број поена, 1.105, освојила је екипа „Јувентус“, друго место је припало екипи „Црвена звезда“ 705, трећа је била екипа „Тешке боје“ са освојених 665 поена.

Детаљ са радионице "Печат изненађења"


Полазници радионице „Печат изненађења“ из одељења 4/1 такође су се такмичила подељена у три екипе које су имале веома креативна имена: „Краљевска стрела“, „Ђаци погађачи“ и „Тимски разбијачи“. И овде су деца могла да бирају један од шест понуђених печата, од којих су четири доносили одређени број поена, док су два одузимала поене. Радионица је била веома забавна, деца су тимски одговарала на питања и бирала печате. Проверили су своје знање из опште културе, али су много тога новог и научили. Деца су тачно одговорила на велики број питања, тако да је највећи број поена сакупила екипа „Тимски разбијачи“ 1.000, тим „Ђаци погађачи“ су освојили 650, док је екипа „Краљевска стрела“ освојила само 5 поена.

 
Одељење 4/1 ОШ "Светозар Марковић" Врање

Деца су се кроз ове две креативно – едукативне радионице лепо забавила, али и доста нових ствари научила. Сва деца су показала изузетно знање али је на крају ипак, само срећа пресудила у коначном збиру поена. Најважнији циљ је остварен а то је да деца до тачних одговора дођу кроз тимски рад.


Фото: Дечји савез


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост