Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » ПОЗОРИШТУ ЛУТАКА ДВЕ НАГРАДЕ ЗА ГЛУМАЧКА ОСТВАРЕЊА


Tabla 08:00:00 0



 





ДВЕ НАГРАДЕ ЗА ГЛУМАЧКА ОСТВАРЕЊА У ПРЕДСТАВИ "ЦВЕЋЕ МАЛЕ ИДЕ" НА 49. СУСРЕТИМА ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА СРБИЈЕ.




На синоћ завршеним Четрдесет деветим сусретима професионалних позоришта лутака Србије у Новом Саду, стручни жири доделио је награде за глумачка остварења Мирјани Ђорђевић за улогу Иде и Срђану Миљковићу за улоге Баштенског патуљка, Бенџамина и пои лептриа у представи "Цвеће мале Иде".

Награде је у име Мирјане Ђорђевић и Срђана Миљковића примила директорка Позоришта лутака Милица Радуловић.



Сусрети

Домаћин овогодишњих Сусрета било је Позориште младих Нови Сад. У својој најави, оргнизатори су навели: „Луткарство је, иначе, једна веома чудна и издржљива биљка која, поред свих недаћа којим је деценијама изложена, успева да опстане и увек нас пријатно изненади. Спецификум ових Сусрета, које неки називају и Фестивалом, је да се сваке године дешавају у другом граду који успева да очува ту нежну али упорну биљку звану Професионално луткарско позориште.“

У такмичарском делу програма учествовало је осам представа професионалних позоришта лутака из Суботице, Новог Сада, Београда, Зрењанина, Крагујевца и Ниша. Стручни жири заседао је у саставу: Жељко Хубач, драматург, Драгослав Тодоровић, редитељ и Саша Латиновић, глумац.


 


Три фестивала, шест награда

Ово је било треће фестивалско извођење представе „Цвеће мале Иде“ након премијере која је изведена 22. јуна. Да подсетимо, на Фестивалу позоршта за дјецу у Бањалуци, Биљана Раденковић је добила награду за глумачко достигнуће, а на Фестивалу професионалних позоришта за децу и младе „Мали Јоаким“ у Ужицу, представи је додељен Гран При за најбољу представу у целини, Марији Крстић награда за режију  и Мирјани Ђорђевић награда за глумачко остварење.




Представа „Цвеће мале Иде“

Мала Ида, девојчица од 5 година, добила је млађег брата. Стриц Зоки, неуморна Баба Верица и забринута мама Ружица, уз помоћ једног патуљка и бројног баштенског и собног цвећа, указују Иди да прихвати радост дељења и друге слатке муке које доноси нови члан породице.

Представу "Цвеће мале Иде" је режирала Марија Крстић, а улоге тумаче: Мирјана Ђорђевић, Биљана Раденковић, Александра Павловић, Станислава Јоковић, Младен Милојковићи Срђан Миљковић.
  
Фотографије: Даворин Динић

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост