Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » Сви за једног, један за све


Tabla 13:00:00 0


Биљана Поповић, ОШ „Кнез Сима Марковић“ Барајево, ИО Велики Борак



 




У ОШ „Кнез Сима Марковић“ у Великом Борку, 26. октобра 2018. године, организована је фудбалска утакмица поводом 10. Глобалног окупљања фудбалских сеоских заједница (глобалне кампање за образовање, здравље, животну средину и развој заједнице) у организацији Руралне заједнице из Аргентине. Тиме су ученици комбинованог одељења другог и четвртог разреда прославили акцију солидарности у којој су били ангажовани како би побољшали услове рада у својој школи.



Више од 600 акција широм света реализовано је у оквиру овог догађаја током кога су деца у сеоским школама играла фудбал прослављајући чињеницу да могу много тога постићи радећи заједно.

Борачки ученици уредили су кутак за читање у холу школе од 300 књига које су добили на поклон од Удружења за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат“ и САНУ.

За кратко време, као тим, постигли су много – што је и циљ ове глобалне кампање. Сада им само преостаје да уживају у читању.

   



Да би било још занимљивије, деца су позвала своје другаре и њихове наставнике са којима сарађују у оквиру eTwinning пројеката да им се придруже. Организовали су eTwinning догађај 10th Global Rural Community Football Gathering, а учешће је убрзо пријавило 20 наставника из Италије, Румуније, Турске, Србије, Албаније, Грчке и Украјине. Фотографије и видео записе могли су делити на Линоиту (креираној интерактивној, мултимедијаној табли).

Трећу годину за редом ови малишани учествују у овом јединственом догађају. Једва чекају 11. окупљање које је заказано за 25. октобар 2019. године. До тада поручују: Todos para uno, uno para todos, como un equipo!







«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост