Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Ученици ОШ “Моша Пијаде“ у Изварици на „Другаријади“


Tabla 08:00:00 0

Звонимирка Јовичић, ОШ „Моша Пијаде“ Жагубица, ИО Изварица



Авантура парк



Седморо ученика из Изварице са учитељицом Звонимирком Јовичић  у периоду од 16. до 21. септембра 2018. године били су учесници „Другаријаде“ на Копаонику коју већ шесту годину заредом организује Фондација „Новак Ђоковић“. Педагошки значај учествовања наших ученика на овој манифестацији може се сагледати из различитих аспеката. Током првог дана боравка у хотелу „Јуниор“ ученици су били у могућности да се упознају са географским и другим особеностима градова и општина осталих учесника „Другаријаде“. Том приликом један од глумаца „Циркусфере“ учесницима је демонстрирао како се кува хомољски качамак, а ученица Кристина Богдановић је имала задужење да покаже народну ношњу из нашег краја и чуркало. Након вечере, а са циљем промовисања вредности  за које се Фондација залаже организована је радионица под називом „Острво“ у којој у ученици из Изварице узели активно учешће.


 


Током другог дана „Другаријаде“ ученици су били у прилици да стекну нова и прошире раније стечена знања о Копаонику. Тога дана обишли су Панчићев врх и опробали се у вожњи жичаром. Авантура парк  и вожња бобом јединствено је и за многе ученике, прво по реду искуство такве врсте.

Током трећег дана ученици су били у прилици да стичу знања о безбедности на интернету и за рад на рачунару у Скрач програму (Scratch),  о понашању на купалишту, знања о планетама, а посебно је био занимљив научни шоу у коме су активно учествовали.  Били  су у прилици да се опробају  и у прављењу ветрењача и  писању помоћу 3D оловака. На радост свих уследио је ватромет.

Веома занимљива активност била је пуштање змајева, а четврти дан боравка на Копаонику био је и у знаку стицања елементарних знања о пружању прве помоћи, као и у стицању знања о биљкама. Посматрање кроз микроскоп и лупу, дегустација здраве хране, потрага за благом активности су које су имале вишеструки дидактичко-методички значај.

 


Пети дан је протекао у знаку уметности те су ученици учествовали у разним креативним радионицама (правили тзв. чаробне кугле,  захвалнице волонтерима...), сликали на платну, учили да плешу, да би се дружење завршило гледањем позоришне представе и разговором са глумцима из представе.

Квизови, дискотека и маскенбал у вечерњим сатима активности су које су са одушевљењем прихваћене од стране ученика.

Последњег дана „Другаријаде“ додељени су поклони свим учесницима и презентоване фотографије настале током претходних дана. Ученици из Изврице су за представнике осталих школа припремили скромно изненађење у виду промотивног материјала о Хомољу и позива да се дружење настави и након „Другаријаде“ путем писама и друштвених мрежа.

  
  
  
  

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост