Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Обележавање једног века од завршетка Првог светског рата у Смољинцу


Tabla 10:00:00 0


Зорица Перић, ОШ „Дража Марковић Рођа“ Смољинац






Ученици ОШ „Дража Марковић Рођа“ из Смољинца дали су свој допринос обележавању Стогодишњице од завршетка Првог светског рата. Манифестацију је организовала Месна заједница из Смољинца, а подржали су је и својим присуством увеличали: председник Општине Мало Црниће, Малиша Антонијевић, са својим блиским стручним сарадницима, директори школа, свештеници, потомци пострадалих у Балканским и Првом светском рату, глумци, мештани села Смољинца и остали драги гости.
  

Овом приликом школски хор из Смољинца отпевао је националну химну и песму „Ово је Србија“. Хором је дириговала наставница музичке културе, Даница Пацикас. Јавни историјски час на тему поменутих ратовања, заједно са ученицима, припремила је наставница историје, Ивана Пауновић. Надахнутом поетском казивању стихова наших талентованих ученика, Здравка Атанацковића и Јане Стевић, из песама „Човек пева после рата“, Душана Васиљева и песама Владислава Петковића Диса „Цветови славе“ и „По гробовима“, допринела је наставница српског језика, Зорица Перић.
Директорка школе, Тања Јеленковић, заједно са ученицима, положила је венац на споменик пострадалим јунацима у порти цркве „Светих Петозарних мученика“.
Радујемо се што је наша школа учествовала у овој манифестацији и надамо се и будућој сарадњи са локалном средином.

Прилог сачинила Зорица Перић, наставница српског језика и руководилац литерарне секције „Рођин ђак“

 
 
 

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост