Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » » Наредног викенда на Дечијој сцени Академије 28


Tabla 10:00:00 0

 

Премијера представе за децу
„Најлепше српске бајке“
Субота, 09.12. у 17 ч.

Представа „Најлепше српске бајке“  има за циљ да децу упозна са дивним српским народним бајкама, које су у данашње време помало заборављене. Како су бајке најомиљеније дечије штиво, овом представом желели смо да заинтресујемо децу, као и њихове родитеље за народну литературу. Пошли смо од чињенице да нас „бајке уче животу“, те смо кроз неколико бајки које су обрађене у овој представи промовисали највише вредности као што су: поштење, марљивост, доброта, племенитост, храброст, саосећање, истинољубивост, љубав. Због архаичног и неразумљивог стила којим су писане, представа „Најлепше српске бајке“ представља адаптацију познатих српских бајки и писана је модерним језиком који је прилагођен савременом тренутку. Представа је интерактивног и едукативног карактера и нaмeњeнa je нajмлaђoj публици узрaстa oд 3. дo 12. гoдинe, са живoписнoм сцeнoгрaфиjoм, мaштoвитим кoстимимa, мaскaмa и луткама.

Играју:
Драгиша Косара
Никола Марковић
Татјана Миланов

Елза и залеђени Ханс (Фото: Академија 28)


„Елза и залеђени Ханс“
Недеља, 10.12. у 12 ч.

Једна од најпопуларнијих дечијих представа „Елза и залеђени Ханс“, наћи ће се и ове недеље на репертоару Академије 28. Представа је рађена према мотивима цртаног филма „Залеђено краљевство“, а играће се у недељу, 10.12. у 12 ч. Радња представе смештена је у Арендел, док су главне јунакиње Елза и Ана, принцезе Арендела. Елза поседује натприродну моћ да све што пожели и дотакне претвори у снег. Њена млађа сестра Ана покушава да помогне Елзи да ово проклетство нестане и неустрашиви је оптимиста. Осим две принцезе, ту су и пресмешни снешко Олаф, принц Ханс и продавац леда Кристоф. Победа доброг над злим, развијање тимског духа, те истицање колико је сестринска љубав јака и снажна, главне су поруке ове представе.

Играју:
Јована Петронијевић
Нина Граховац
Јован Љубеновић
Саша Ђурашевић


Карте за све дечије представе могу се купити на билетарници Академије 28 сваког радног дана 12 - 20ч и викендом сат времена пре почетка представе. Цена карте за све дечије представе је 400 дин, за групне и организоване посете су могући попусти, а само деца до три године не плаћају карту. Више информација можете добити на бр. тел: 011/3621-787; 063/376-847.


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост