Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » » Марија Бастић


Tabla 08:00:00 0

 

Марија Бастић је рођена 23. фебруара 1981. године у Београду. Средњу медицинску, Учитељски факултет и постипломске, магистарке студије је завршила у Београду.
Као професор разредне наставе ради у Основној школи „Јанко Весеслиновић“ и у свом раду са децом практикује „игролику наставу“ трудећи се  да њихово свакодневно учење претвори у дивно искуство које промовише другарство, заједнички рад и међусобно поштовање. Њен рад и идеје на ту тему су објављене у Просветном прегледу и Образовној технологији и излагани у Музеју примењене уметности у Београду. Део те иницијативе представљају и поучне приче о животињском свету  које се налазе у књизи “Весела дружина“,  коју је објавила издавачка кућа „Витез“ 2014. године.
Добитница је награде на међународном конкурсу “У част учитељу“, за креативни рад из области образовања, васпитања, науке, уметности, културе и спорта.
Њен пројекат еколошка модна ревија „Трешн-фешн“ је награђен од стране Друштва учитеља Београда.
Оснивач је „Јанковог позориштанцета“  у коме ученици јавним наступом представљају шта су научили кроз радионице и слободне активности у школи.
Пише драмске текстове, прави лутке за позоришне представе. Две представе чији је она аутор представљене су на међународној конференцији за драмско образовање и самообразовање удружења БАЗААРТ, ДКЦ Београд, Малим позориштем „Душко Радовић“, Центром за драму у едукацији и уметности CEDEUM и Учитељским факултетом Свеучилишта у Загребу.



«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост