Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » „Мали победници из Младеновца” на Фестивалу дечје поезије београдских основаца


Unknown 12:00:00 0

Славка Аврамовић, ОШ "Свети Сава" Младеновац





Ч
етврти по реду Фестивал поезије београдских основаца „Мали победник” одржао се у четвртак и петак, 24. и 25. марта. У току два дана Фестивала, представили су се млади, даровити песници из преко 40 основних школа Београда.
Првог дана фестивала ОШ “Свети Сава” из Младеновца представљали су: Никола Карић 3/3 и Софија Ђорђевић 4/3, док је Сара Глумац 3/3 спречена да присуствује због болести.
Читали су своје песме одштампане у Зборнику радова, дружили се са песницима.
На централној манифестацији у петак, 25. марта, у Центру за културу и образовање Раковица учествовали су финалисти и тада су проглашени победници који ће своје песме представити на Међународном фестивалу дечије поезије „Дејчије царство”, који се традиционално, ове године по десети пут, одржава у Бањалуци.
У финалу је учествовало 26 ученика са територије Града Београда, а из ОШ “Свети Сава" из Младеновца 4 ученика.
Нашу школу су у финалу представљали и борили се за пласман на Међународни фестивал дечије поезије „Дејчије царство” у Бањалуци: Јулијана Илић 3/3, Сара Кузмић 4/3, Стеван Јовановић 3/6 и Емилија Андрић 4/6.
У програму су учествовали песници Раша Попов, Слободан Станишић, Душан Поп Ђурђев и Тоде Николетић, из Србије, и Јова Чулић из Републике Српске.
 



«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост