Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Успешни рецитатори


Unknown 12:00:00 0

Славка Аврамовић, ОШ "Свети Сава" Младеновац


Немојте се смејати!

Чика Сиђи од срца

“Испод брда смехотреса”...
Има дивна једна , друга, трећа.....песма!
Немојте се смејати...

А
лекса Јеремић 3/3 ОШ “Свети Сава” Младеновац је убедио жири на школском такмичењу рецитатора “да ће се оженити...”, а Јулијана Илић, такође из 3/3, је тај исти жири убедила да је “Тата Родић - несрећни тата, а мама Роксанда Родић срећна мама својим малим родићима и да су нам “бебе највећи дар са неба”!
Жири их послао на Општинску смотру рецитатора обоје!
Јуца се на жалост разболела и није могла да учествује на такмичењу, али је зато Алекса успео да и овог пута буде “убедљив у својој намери да се ожени”!
Жири му је “поверовао” и Алекса се пласирао на Градско - окружно такмичење које ће се одржати у априлу у Београду. Желимо му успех и надамо се да ће и тамошњи жири, као и ова два рећи да је песма “права”!
Ове песме које је написо Срђан Сиђа Живковић, са својим ученицима одабрала је и припремила за такмичење њихова учитељица Славка Аврамовић, а збирку су Јулијана и њена учитељица добиле на поклон од песника приликом прошлогодишњег дружења на “Табла фесту” у Нишу.

Хвала чика Сиђи што стихове пише, што позива на смех и буди радост у дечјим срцима!
Хвала чика Гагију што организује “Табла фест”!
Захваљујући њима добили смо ову збирку, дружили смо се у Нишу, прочитали песме, рецитовали, побеђивали, смејали се и уживали!
 На Општинској смотри рецитатора одржаној у Младеновцу 24.3.2014. пласман на Градску смотру су остварила 3 ученика ОШ “Свети Сава”. У категорији млађег узраста Алекса Јеремић 3/3, а у категорији ученика од 5. до 8. разреда Алекса Срећковић 5/2 и Негован Антонијевић 7/4.
По пропозицијама такмичења из сваке категорије на Градско - окружно такмичење може се пласирати по 2 ученика из сваке категорије, тако да од укупно 4 ученника који ће Градску општину Младеновац представљати у априлу у Београду, из наше школе су 3 ученика. ЧЕСТИТАМО!
Данас су нашу школу још представљали ученици који су то право стекли на школском такмичењу: Страхиња Димић 4/4, Тина Миленовић 8/2 , Јулијана Илић 3/3 (није дошла због болести). Они такође заслужују честитке.



«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост