Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » Лепота различитости


Unknown 14:00:00 0

Славка Аврамовић, ОШ "Свети Сава" Младеновац


Лепота различитости
(обележен Међународни дан особа са инвалидитетом 3. децембар)


С
а жељом да децу и одрасле подсетимо да се 3. децембар - Међународни дан особа са инвалидитетом, по препоруци Генералне скупштине УН обележава од 1992. године и да је то повод да се скрене пажња на тешкоће и проблеме са којима се суочавају особе са инвалидитетом, на састанку Тима за инклузију ОШ “Свети Сава” Младеновац, договорили смо се да одржимо инклузивни час и тако још једном покажемо  да је наша школа одличан пример како се поштује право на различитост.
Живот нам пружа много тема, али смо се ми одлучили за  тему: “Здравље је најважније - ФИНИ ВИТАМИНИ”, са посебним освртом на значај витамина у исхрани деце, сматрајући да је то јако важно у овом зимском периоду и “времену брзе хране”.
На овом часу - двочасу, 3. децембра, остварени су садржаји Чувара природе (одељења 3/3 и 4/3), и практични рад ученика специјалног одељења. После одгледане презентације на тему “ФИНИ ВИТАМИНИ”, која је имала за циљ да на занимљив начин ученици усвоје садржаје о правилној и здравој исхрани, о значају витамина и важности здраве ужине, ученици су то показали кроз практични рад.
Од воћа које су донели тога дана, припремали су здраву витаминску ужину: воћну салату, “воћне ражњиће” и куглице од воћа са овсеним пахуљицама.
Припремањем овакве ужине и на овај начин, ученици су на овом часу: учили, практично применили научено, дружили се, уживали у заједничкој ужини, делили донето воће, поштовали и уважавали једни друге и тако показали да иако нисмо сви исти, можемо искористити на прави начин своје различитости. 
Час су припремиле и реализовале учитељице: Славка Аврамовић, Славица Радојичић и дефектолог Јасминка Саздановић. Као посматрачи и наравно дегустатори придружиле су се учитељице Бранисалава Катић и Ана Лазић, вероучитељ Игор Степановић и студент 3. године Учитељског факултета Војкан Вуковић који је био на пракси.
После одржаног часа, размењујући мишљења и утиске, дошли смо до закључка да смо на овом часу сви нешто ново сазнали, научили, урадили, да нам је било  лепо, забавно, пријатно и “укусно” и да је све то производ лепоте и богатства различитости.












«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост