Стваралаштво

Представљамо

Вести

Упознај Србију

Регионална сарадња

Одрасли за децу

Слободно време

Златни радови

Изложба

» » » САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ


Unknown 15:00:00 0


САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
ПОЗОРИШТА ЛУТАКА НИШ
и
ГРАДСКОГ УДРУЖЕЊА ЗА ПОМОЋ ОСОБАМА СА АУТИЗМОМ


Поводом догађаја пре почетка представе синоћ у Позоришту лутака у Нишу,  Драгана Савић, Градско Удружење за помоћ особама са аутизмом у Нишу и Позориште лутака Ниш издају заједничко саопштење за јавност:
Овим саопштењем се Градско Удружење за помоћ особама са аутизмом у Нишу ограђује од било каквог осуђивања и негативних коментара према било коме, а посебно према Позоришту лутака.
Мајка својим статусом на друштвеној мрежи није желела да изазове негативне коментаре и медијску пажњу, већ само да укаже на проблеме родитеља деце са посебним потребама и позове све чланове друштва на толеранцију.
Градско Удружење за помоћ особама са аутизмом из Ниша и Позориште лутака из Ниша су отпочели сарадњу у најбољем интересу деце са посебним потребама кроз посете родитеља и деце сваког четвртка, оформили радионицу глумаца луткарског позоришта и деце са посебним потребама, испољавајући тако на најлепши начин друштвену одговорност, едукативни и забавни каракет и хуманост. Настављају са подршком свим родитељима деце са посебним потребама коју пружају већ деценијама. Овим путем изражавају жаљење због догађаја детету и мајци.
Позориште лутака својим хуманитарним активностима указује на проблеме у друштву и увек се залаже за једнакост и равноправност свих чланова друштва и толеранцију.


У Нишу, дана 18.12.2015

Драгана Савић, мајка
Ивана Савић, директор Луткарског позоришта
Данијел Арсенковић, Градско удружење за помоћ особама са аутизмом


«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост